Kaba: “Positief verrast door intensiteit trainingen” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Kaba: “Positief verrast door intensiteit trainingen”

Sory Kaba 1
De 26-jarige Sory Kaba voelt zich al helemaal thuis bij zijn nieuwe werkgever. Zondag hoopt hij van de Jupiler Pro League te kunnen proeven. De Guineeër hoopt dat zijn ouders hem snel live aan het werk kunnen zien aan Den Dreef. Corona en de onstabiele politieke situatie in zijn thuisland verhinderen dat voorlopig.
Lees meer...

- De Guineeër Sory Kaba wil tegen de Kerels uit Kortrijk graag zijn eerste speelminuten in de Jupiler Pro League meepikken.
- Hij lijkt goed ingeburgerd bij zijn nieuwe club en prijst kapitein en aangever Xavier Mercier voor zijn vista.
- Kaba toont zich aangenaam verrast door de intensiteit van de trainingen bij OH Leuven en is benieuwd naar het niveau in de Belgische hoogste klasse.

“Ik voel me heel goed in mijn vel bij OH Leuven”, hijgt Sory Kaba nog na nadat hij net een extra training volmaakte met de physical coaches. “De spelers en de technische staf hebben me erg hartelijk verwelkomd. Heel snel merkte ik dat deze groep erg goed aan elkaar hangt. De mensen die werken binnen de club doen er echt alles aan om ervoor te zorgen dat ik mij enkel op het voetballen moet concentreren. Ondertussen vond ik ook een appartement in Leuven. Een heel leuke en mooie stad overigens.”

Sory Kaba

Met FC Midtjylland pakte Kaba in het seizoen 2019-2020 de landstitel. Vorig seizoen strandde de Deense topclub op één puntje van Brøndby IF. “Ik vergelijk Midtjylland en OH Leuven niet graag, maar ik kan je wel zeggen dat de trainingen hier een stuk intensiever zijn. Heel eerlijk, dat ik had niet verwacht toen ik naar België kwam. Ik heb uiteraard nog geen goed zicht op het niveau van de Belgische competitie, want ik stond nog niet tussen de krijtlijnen.”

Ik ben hier om mijn eigen verhaal te schrijven en het team te helpen. Sory Kaba

De Guineeër hoopt zondag in de thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk zijn debuut te maken in de Belgische hoogste klasse. Bij de Kerels speelt met Victor Torp een ex-ploegmaat van Kaba. “Kortrijk beschikt over enkele snelle jongens voorin. Daar moeten we ons op instellen. Ik ken Victor goed, want we trainden samen bij Midtjylland. We stonden nooit samen op het veld omdat hij steeds werd uitgeleend. Torp beschikt over een heel goede rechter en kan een vrijschop nemen.”

Sory Kaba

Kaba moet bij OH Leuven Henry doen vergeten. Grote schoenen om te vullen, maar dat zorgt niet voor extra stress. “Ik voel mij niet de vervanger van Henry. Ik ben naar Leuven gekomen om mijn eigen verhaal te schrijven en het team te helpen. Het heeft geen zin mezelf druk op te leggen en een bepaald aantal doelpunten na te jagen. Ik speelde nog nooit samen met zo’n goede nummer tien als Xavier Mercier. Hij heeft een geweldige vista en legt de ballen perfect waar hij wil. Dat zal me zeker helpen bij het scoren.”

Sory Kaba

Er staan 15 interlands voor Guinee op de teller van Kaba. Hij reisde deze keer niet af naar zijn thuisland omwille van zijn transfer naar OHL. De partij tegen het Marokko van Sofian Chakla ging niet door omdat er een staatsgreep plaats vond. “Ik hoor van mijn ouders en mijn zus, die nog steeds in Guinee wonen, dat de situatie zich stilaan normaliseert. Hopelijk keert de vrede snel terug, na het afzetten van president Condé door de militairen. Mijn oudere broer studeert in Parijs, mijn jongere broer in Senegal. De Kaba’s zitten dus over de hele wereld.”