Rapport van onze internationals De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Rapport van onze internationals

Kristiyan Malinov 1
De technische staf ziet de zes OHL-spelers met interlandverplichtingen binnendruppelen aan de Korbeekdamstraat. Hieronder vind je een overzicht van de resultaten van onze internationals.

Alex Rúnarsson stond in de eerste twee van drie WK-kwalificatiewedstrijden van IJsland tussen de palen. De IJslanders verloren met 0-2 van Roemenië en speelden 2-2 gelijk tegen Noord-Macedonië. In de thuiswedstrijd tegen Duitsland kreeg doelman Halldorsson vier doelpunten om de oren. Met vier punten uit zes wedstrijden lijkt Qatar erg ver weg voor de ploeg van Vidarsson.

Het Marokko van Sofian Chakla zag zijn partij tegen Guinea uitgesteld door rellen in het Afrikaanse land. In de tweede kwalificatiewedstrijd voor het WK in Qatar wonnen de Marokkanen met 2-0 tegen Soedan. Chakla bleef 90 minuten op de bank gekluisterd.

Bulgarije stuntte door in Firenze 1-1 gelijk te spelen in de WK-kwalificatiematch tegen Italië. Malinov viel 17 minuten voor affluiten in. De Bulgaren wonnen drie dagen later thuis met 1-0 tegen Litouwen. Malinov speelde de volle 90 minuten. Met 5 op 15 wordt het een lastige klus voor de Bulgaren om de tweede plaats veilig te stellen in hun groep.

Oekraïne U21 startte perfect aan de kwalificaties voor Euro 2021. Vanop de bank zag Kuharevych zijn team de maat nemen van Servië. Enkele dagen later won Oekraïne met 2-1 tegen Armenië. Kuharevych viel in die partij in de 55ste minuut in voor Vyunnyk. De Oekraïners leiden de groep met 6 op 6, voor Frankrijk.

Cenk Özkacar verloor met Turkije U21 met 0-3 van de Belgische Beloften in de eerste kwalificatiewedstrijd voor Euro 2021. Tegen de Beloften van Schotland hielden de jonge Turken één puntje thuis. Özkacar zat in beide wedstrijden op de bank. Turkije telt 1 op 6 in de groep waar België leidt met 6 op 6.

Rafa Romo zag zijn team Venezuela vanop de bank drie keer op rij verliezen. De Zuid-Amerikanen verloren eerst met 1-3 van Argentinië, nadien met 1-0 tegen Peru en tot slot met 2-1 tegen Paraguay.