Brys: “Goed gevoel na Antwerp doortrekken tegen Kortrijk” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Brys: “Goed gevoel na Antwerp doortrekken tegen Kortrijk”

Marc Brys 1
Iedereen met een hart voor OH Leuven snakt naar een eerste driepunter. Zondagavond zakt KV Kortrijk af naar het King Power at Den Dreef Stadion. De Kerels pakten al tien punten met hun direct en verticaal voetbal. Coach Marc Brys gelooft dat zijn manschappen voor de derde keer op rij de scalp kunnen pakken van de Kortrijkzanen. De Leuvense coach zag veel goeds op de Bosuil en hoopt dat zijn groep dat opnieuw kan brengen.

- OH Leuven wil zondag de drie punten aan Den Dreef houden tegen KV Kortrijk.
- Vorig seizoen pakten de Leuvenaars zes op zes tegen de West-Vlamingen.
- Dewaest (geschorst), Rúnarsson (geboorte eerste kind), Kuharevych en Sekidika (allebei nog niet speelgerechtigd) en Sadzoute missen de wedstrijd tegen de Kerels.

“Tegen Antwerp deden we het goed in zowel balbezit als in balverlies. Dat goed gevoel willen we zondag meepakken en doortrekken in de wedstrijd tegen Kortrijk. Da’s de grote uitdaging”, zegt Marc Brys na de vrijdagtraining. Een andere uitdaging, is het inpassen van twaalf nieuwe jongens. “Dat vergt wat tijd. We werken op dit moment aan een recept, waarbij we de eieren opkloppen en ervoor trachten te zorgen dat de mayonaise pakt. Al beseffen we uiteraard met zijn allen dat er snel rendement moet komen.”

Marc Brys

Dat rendement volgt hopelijk zondag al in de vorm van een driepunter. Beslist niet evident, want de Kerels sprokkelden al tien punten. Het wordt onder andere opletten geblazen voor Selemani, al goed voor drie doelpunten en één assist. “Kortrijk kan vanuit het niets een doelpunt maken”, weet Brys. “Mijn collega heeft voorin veel snelle jongens lopen die ook nog eens een actie in huis hebben. Kenmerkend aan het spel van Kortrijk zijn ook de twee gevaarlijk opkomende backs. Elsner houdt van verticaal voetbal en slaagt erin zijn spelers met veel drive te laten voetballen.”

Kortrijk hanteert een heel direct, verticaal voetbal met voorin snelle jongens. Marc Brys

De voorbereiding op de thuiswedstrijd tegen Kortrijk verloopt wat met hindernissen omdat de technische staf zes jongens zag vertrekken naar hun nationale ploeg. “We hebben er even aan gedacht om een oefenstage in te lassen tussen Antwerp en Kortrijk, maar dat was niet ideaal omdat we een handvol nieuwe jongens zouden missen”, zegt Marc Brys. Die stage ligt ondertussen vast van zondag 26 september tot vrijdag 1 oktober. “We trekken naar het Nederlandse Venlo om daar vooral te werken op het tactische aspect en het nog opkrikken van de al goede samenhorigheid.”

Marc Brys

Ondertussen landden vier van de zes internationals aan de Korbeekdamstraat. Romo sluit zaterdag aan bij de groep. Rúnarsson blijft nog even in Engeland om daar de geboorte van zijn eerste kindje mee te maken. “Rafa, Sofian en Cenk kwamen niet in actie voor Venezuela, Marokko en Turkije. Kuharevych en Malinov pikten wel speelminuten mee en Rúnarsson keepte twee goede wedstrijden met IJsland. Onze internationals kwamen terug zonder blessure.”

Sébastien Dewaest

Brys moet zondag aanjager Dewaest missen in het hart van de verdediging. “Een aderlating. Op korte tijd wierp hij zich op tot een sterkhouder, een dominante persoonlijkheid in de goede zin van het woord. Ik kan me overigens niet vinden in die schorsing van twee speeldagen voor Sébastien. Pas op, ik praat zijn reactie niet goed. Maar op geen enkel beeld zie je dat hij de speler raakte. Ik kan zondag ook geen beroep doen op Sekidika en Kuharevych omdat zij niet speelgerechtigd zijn. Sadzoute is out met een knieblessure.”