Drie op een rij? De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Drie op een rij?

Mousa Tamari tegen Kortrijk '20-'21
Met KV Kortrijk zakt zondagavond een ploeg naar het King Power at Den Dreef Stadion af die het verrassend goed doet. De Kerels pakten 10 op 18 en draaien vlot mee in de top van het klassement. Het wordt zondag vooral opletten voor Selemani. De Fransman trof al drie keer raak en was ook goed voor een assist.
Lees meer...

- OH Leuven probeert zondag tegen KV Kortrijk de eerste thuisoverwinning van het seizoen te boeken.
- De Kerels verwelkomden elf nieuwe jongens, waarvan vier op transfer deadline. KVK haalde die laatste dag van de transferperiode onder andere ex-OHL’er Osabutey.
- Coach Marc Brys kan zondag geen beroep doen op Rúnarsson, Dewaest, Sadzoute, Kuharevych en Sekidika.

De statistieken spreken duidelijk in het voordeel van de rood-witten. KV Kortrijk won negen van de negentien ontmoetingen met OH Leuven. De Leuvenaars pakten vijf keer de scalp van de Kerels. Vorig seizoen wonnen de Leuvenaars twee keer van de West-Vlamingen. Met dank aan Thomas Henry die liefst vijf keer scoorde in die twee wedstrijden.

Luka Elsner

De Kortrijkzanen begonnen sterk aan de competitie met een 6 op 6 tegen Seraing en Antwerp. Nadien verloor het team van Elsner thuis tegen Genk en op Union. Op het veld van Sint-Truiden knoopte KVK opnieuw aan met de overwinning. Op de vorige speeldag kwam Kortrijk terug van een 0-2 achterstand tegen KV Mechelen. Storm, ex-OHL, trof twee keer raak in het eerste gedeelte van de eerste helft. D’Haene en Gueye zorgden er na de pauze voor dat de Kerels toch één puntje thuishielden.  

Vorig seizoen won OH Leuven aan Den Dreef met 3-1 tegen de Kerels. Een deugddoende overwinning na drie thuisnederlagen op rij. De partij was al gespeeld aan de rust. Henry bracht de thuisploeg na een kleine tien minuten op voorsprong met het hoofd, op aangeven van Mercier. Tien minuten later trof de Fransman een tweede keer raak. Deze keer op voorzet van Jemelka. Na goed een halfuur voetballen, pakte Malinov een gele kaart in enkele minuten.

Henry scoort tegen Kortrijk '20--'21

Kort voor de pauze tekende Sowah voor de 3-0 ruststand. De Ghanees rondde een heel knappe Leuvense aanval even mooi af. Vroeg in de tweede helft knikte Gano, die Jonckheere was komen vervangen, binnen voor de bezoekers. De Kerels gingen op zoek naar de aansluitingstreffer maar Stojanovic en Hendrickx vonden een sterk keepende Romo op hun weg.

Sowah scoort tegen Kortrijk '20-'21

In Play-off 2 van het seizoen 2017-2018 trok KV Kortrijk twee keer aan het langste eind. Op speeldag 8 wonnen de Kortrijkzanen met 0-2 aan Den Dreef. Net voor de rust kopte Kovacevic de bezoekers op voorsprong. Een kwartier voor affluiten, zette Perbet de eindstand op het scorebord. In het seizoen 2015-2016 volstond één doelpunt van Kostovski, een kwartier voor affluiten, om de drie punten aan Den Dreef te houden. De Leuvenaars speelden toen al met een mannetje meer, na de rode kaart voor Boyer.

OHL - Kortrijk '17-'18

In de bekercampagne van het seizoen 2014-2015 stootten de Kerels door naar de volgende ronde, na 1-3 winst op Den Dreef. Dierckx opende de score in het openingskwartier. Een kwartier voor het einde, bracht Kostovski de thuisploeg langszij. Santini en opnieuw Dierckx zorgden ervoor dat Kortrijk verder mocht bekeren.

OHL - Kortrijk '14-'15 beker

KV Kortrijk speelde tegen KV Mechelen met: Ilic, Dewaele, Sainsbury, Chevalier, Selemani, Fixelles, Badammosi, Vandendriessche, Moreno, D’Haene, Radovanovic.