Driepunter! De officiƫle website van Oud-Heverlee Leuven

Driepunter!

Schrijvers 1
Daar is die langverwachte driepunter. Een sterk keepende Ilic en de deklat hielden OH Leuven van een verdiende voorsprong aan de rust. Vroeg in de tweede periode kreeg de thuisploeg dan toch loon naar werken. De Sart poeierde de bal voorbij Ilic. Rond het uur kwamen de Kerels langszij via de onvermijdelijke Selemani. De ingevallen Schrijvers zorgde met een heel knappe goal voor de volle buit.

De thuisploeg startte furieus en probeerde de wedstrijd meteen naar haar hand te zetten. De Sart tekende voor het eerste gevaar in de partij met een ver schot dat niet zo ver naast het doel van Ilic ging. Na 20 minuten voetballen, knutselde OH Leuven een knappe combinatie in elkaar. Tamari zette die actie op, Maertens verlengde en De Sart kopte goed naar doel. Doelman Ilic pakte uit met een knappe redding. Op het halfuur haalde De Sart uit na een vrijschop van Mercier. Het vizier van Alexis stond niet exact afgesteld.

Alexis De Sart

Tien minuten voor de rust zetten Mercier en Rezaei een goede actie op het getouw. Maertens knalde in de zestien tegen de deklat. Enkele minuten voor die fase kwam Gueye een schoenmaat te kort om een scherpe voorzet van Selemani binnen te duwen. In het slot van de eerste periode moest Romo nog plat op een schuin schot van Moreno en aan de overkant bokste Ilic weg op een vrijschop van Mercier.

Mathieu Maertens

Na amper een handvol minuten voetballen in de tweede periode mocht De Sart oprukken, nadat Rezaei hem de bal had toegespeeld. Alexis maakte daar dankbaar gebruik van en knalde de bal staalhard voorbij Ilic. Net voor het uur miste de net ingevallen Alioui een opgelegde kans, na balverlies van Malinov. De invaller diende de bal maar binnen te duwen, maar slaagde er toch nog in om voorlangs te besluiten. Op het uur voerde Brys een dubbele wissel door. Keita en Kaba kwamen voor Malinov en Rezaei.

Sory Kaba

Net voorbij het uur bediende de ongelukkige Alioui perfect Selemani en die nam Romo te grazen. Weg was de zuurverdiende voorsprong voor de thuisploeg. Brys greep opnieuw in en wisselde Maertens en Tamari voor Shengelia en Schrijvers. Dat leverde bijna onmiddellijk rendement op, want Siebe krulde de bal fantastisch knap langs Ilic een klein kwartier voor affluiten. Selemani pakte in de slotfase nog uit met een knap vluchtschot dat tegen de deklat uiteenspatte. In blessuretijd pakte Radovanovic nog rood.

Volgende week zaterdag trekt OH Leuven naar Mechelen om er Malinwa partij te geven.