Brys: “Heel opgelucht en blij” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Brys: “Heel opgelucht en blij”

Marc Brys 1
Ruim zes maanden hadden de manschappen van coach Marc Brys moeten wachten op een overwinning. Logisch dus dat ze meteen na de 2-1 tegen KV Kortrijk een serieus feestje bouwden in de kleedkamer. De Sart en Schrijvers zorgden voor de twee fantastische doelpunten. Achterin speelde nieuwkomer Chakla een erg sterke wedstrijd, net als zijn kompanen Ngawa en Özkacar.
Lees meer...

- OH Leuven weet opnieuw hoe zoet een driepunter smaakt. De Leuvenaars wonnen zondagavond voor de derde keer op rij van KV Kortrijk.
- Die broodnodige overwinning kwam er na een goede teamprestatie, gekruid met twee heel knappe goals.
- Er volgen nu twee uitwedstrijden, op KV Mechelen en op Club Brugge, en nadien trekt OHL op zesdaagse oefenstage naar Venlo.

Er ging zondagavond een serieuze zucht van opluchting door Den Dreef. Voor het eerst dit seizoen pakte OH Leuven de volle buit. “We haalden te weinig punten in onze eerste zes competitiewedstrijden en zo verzeilden we in een wat ongelukkige positie in het klassement. Dat hakte behoorlijk in op iedereen met een hart voor OHL”, zegt Brys.

Marc Brys

Het gelijkspel op de Bosuil zorgde al voor een vertrouwensboost. Ook de fandag zorgde voor een opkikker. Die fandag heeft ons echt deugd gedaan. Zowel de spelersgroep als ikzelf waren zeer aangenaam verrast over de positieve signalen die we kregen van supporters. Net als op Antwerp begonnen we ook tegen Kortrijk erg scherp aan de partij. We creëerden enkele uitstekende kansen, maar het doelpunt bleef uit. Bovendien was het steeds opletten geblazen voor de snelle jongens voorin bij Kortrijk.”

Marc Brys

Tijdens de rust vroeg de Leuvense coach zijn spelers opnieuw scherp te starten. Dat deden ze perfect met veel druk naar voor en beweging. Nog voor het uur kwamen ze dan toch verdiend op voorsprong via De Sart. “Bij Sint-Truiden maakte Alexis een identiek doelpunt, met dezelfde insnijbeweging door het hart van de verdediging. Van zo’n goal kan ik echt genieten op de bank. Na dat doelpunt sloop er zowel wat onzekerheid als overmoed in de groep. We slikten kort na de 1-0 een vermijdbaar doelpunt door een gebrek aan automatismen. Die inhaalbeweging moeten we de komende weken nog maken.”

Sterk wat Chakla liet zien met slechts enkele trainingen in de benen. Dat biedt perspectieven. Marc Brys

Heel even dreigde het toch nog fout te zullen lopen voor de thuisploeg. Maar dan volgde het fantastische doelpunt van de ingevallen Schrijvers. “Siebe is en blijft een heel mooie voetballer. Te gek voor woorden eigenlijk dat je zo’n speler op de bank moet zetten als trainer. Maar hij had daar nood aan om zich te kunnen herbronnen. Hij viel stressvrij in en trapte die bal wel heel erg lekker binnen. Uiteraard zijn we allemaal heel opgelucht en blij met deze broodnodige driepunter.”

Siebe Schrijvers en Alexis De Sart

Door de dubbele schorsing van Dewaest moest Chakla vol aan de bak tegen de Kerels. De Marokkaanse centrale verdediger mag terugblikken op een geslaagd debuut. “Het was wat afwachten hoe hij het er zou vanaf brengen met slechts enkele trainingen in de benen. Sofian had bovendien niet meer gespeeld sinds mei. Fantastisch als je dit al kunt brengen na zo’n lange inactiviteit. Dat biedt zeker perspectieven. Ik vond trouwens ook Ngawa en Özkacar sterk spelen. Het stond solide achterin en ze toonden alle drie veel présence.”

Sofian Chakla

Ook Kaba mocht zondag zijn debuut maken voor zijn nieuwe werkgever. De Guineeër pikte een halfuurtje mee tegen Kortrijk. “Sory is nog wat zoekende. Hij staat nog niet helemaal scherp en heeft nog wat tijd nodig. Die tijd zullen we hem zeker gunnen. Je merkt wel al dat hij ons heel veel kan bijbrengen. In bepaalde acties zag je duidelijk dat hij over het instinct van de goalgetter beschikt. Zo trapte hij bijvoorbeeld naar doel vanuit een positie waarin ik dat nooit zou doen.”

Marc Brys en Sory Kaba