Ruime overwinning De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Ruime overwinning

OH Leuven Women 1
De Leuvense vrouwen wonnen afgelopen weekend met ruime cijfers op White Star Woluwe. Cranshoff (2x), Vanzeir, Detruyer, Tysiak en Eurlings zorgden voor de doelpunten. Doelvrouw Claes debuteerde bij OH Leuven Women en hield haar netten schoon.

De avond startte met een negatieve noot. Keepster Lammertijn liep een blessure op tijdens de opwarming en moest verstek geven voor de wedstrijd tegen White Star Woluwe. Zo moest Claes voor het eerst in haar prille carrière plaats nemen tussen de palen bij OH Leuven Women. Vroeg in de partij dwong een gretige Lameir de doelvrouw van Woluwe tot een foutje. Een attente Cranshoff tikte de 0-1 binnen.

Cranshoff scoort tegen Woluwe

De bezoeksters monopoliseerden de bal, maar slaagden er niet in de juiste ruimtes te vinden.  “Ik had gevraagd om zo vaak mogelijk over de grond te voetballen. Maar we opteerden in de eerste helft al te vaak voor de lange pas en we toonden ons te onstuimig in de passing”, zegt coach Jimmy Coenraets. “We waren wel baas en controleerden de wedstrijd.” Zijn team ging na een potige eerste helft rusten met een verdiende 0-1 voorsprong. 

Jimmy Coenraets

Na de pauze voerden de Leuvense vrouwen hun taken beter uit. Zo vonden ze makkelijker de vrije speelsters en brachten ze beter voetbal op de mat dan in de eerste helft. Woluwe kon geen vuist meer maken en diende het spel te ondergaan. Iets voorbij het uur bracht de net ingevallen Detruyer de bal voor doel en Vanzeir pikte haar doelpuntje mee. In het laatste halfuur scoorden de bezoeksters nog vier keer uit een hoop kansen. Enkele youngsters mochten minuten maken en vielen gretig in.

Detruyer scoort tegen Woluwe

“De invalsters hadden in de laatste dertig minuten een directe impact op het spel en op het scoreverloop. Het is als coach echt genieten wanneer je ziet dat ze zo reageren op een niet-basisplaats. Het begrip ‘game changers’ was vrijdag zeker toepasselijk. We gaven zeer weinig weg en wisten al vijftien keer te scoren in vier matchen. Toch kunnen de efficiëntie en de herkenning van situaties nog beter. We nemen nu afscheid van veertien internationals (U19 en Red Flames). Dit geeft ons tijd om de voorbije speeldagen grondiger te analyseren en onze volgende matchen voor te bereiden.”

Hieronder vind je de samenvatting terug van de partij tussen White Star Woluwe en OH Leuven Women: