Schrijvers: “Dit doet enorm deugd” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Schrijvers: “Dit doet enorm deugd”

Siebe Schrijvers 1
Met een echte beauty besliste Siebe Schrijvers de partij tegen KV Kortrijk. De Limburger trapte prinsheerlijk binnen met de wreef van zijn rechtervoet. De aanvallende middenvelder zette zichzelf opnieuw op de kaart met die winning-goal en bezorgde Den Dreef een delirium.
Lees meer...

- Invaller Siebe Schrijvers had zondag tegen KV Kortrijk genoeg aan 20 minuten om zijn team de drie punten te schenken.
- Zo maakte hij een einde aan een periode van zes maanden waarin OH Leuven niet meer kon winnen.
- Schrijvers presteerde sterk in de voorbereiding op dit seizoen maar kreeg op een fout moment af te rekenen met ziekte. Hij hoopt snel te kunnen toegroeien naar zijn beste niveau.

“Ik heb in de eerste helft echt genoten op de bank”, zegt Siebe Schrijvers na de 2-1 overwinning tegen KV Kortrijk. “Alleen dat doelpuntje ontbrak. Ik vond ons echt goed spelen, met heel veel passie ook. Toen we kort na de pauze dan toch op voorsprong kwamen met een knap doelpunt van De Sart, lieten we Kortrijk te makkelijk gelijkmaken. We hielden onze kopjes omhoog en we bleven het betere van het spel hebben.”

Siebe Schrijvers

Twintig minuten voor affluiten, vond Brys de tijd gekomen om Schrijvers te brengen. Nochtans liep Siebe vorige week woensdag op training een breukje op in zijn middenhandsbeentje. “Ik had er weinig last van tijdens de wedstrijd, maar probeerde toch wat uit het duel te voetballen tegen Kortrijk. Het wordt wat kijken hoe de breuk geneest, maar ik vrees dat ik er toch nog enkele weken mee zal rondlopen.”

Elke speler had kippenvel tijdens de viering met de fans. Siebe Schrijvers

Die handblessure belette Schrijvers niet om met een fantastisch doelpunt de wedstrijd te beslissen. “Ik had in de eerste helft gezien dat er heel veel ruimte lag aan de zestienmeter. De Sart kon daar voor de pauze al een aantal keer aanleggen. Ik probeerde die ruimte in te vullen. De bal lag goed voor mijn voet. Proberen maar, dacht ik. Het leer ging erg lekker binnen via de wreef van mijn rechtervoet.”

Siebe Schrijvers

Loon naar werken voor Siebe die vaak met enkele andere jongens na de training extra ballen op doel schiet. “Meestal zelfs vanuit de positie waaruit ik zondag scoorde. Het doet deugd wanneer dat opbrengt in een wedstrijd. Chapeau voor de jongens en voor de trainer die daar extra tijd in investeren. Toen ik aanlegde, had ik meteen een goed gevoel. Fantastisch hoe die bal binnen vloog. Deze overwinning doet zowel voor mij als voor de groep heel veel deugd.”

Siebe Schrijvers

“Vóór de wedstrijd zeiden we tegen elkaar dat de invallers een belangrijke rol zouden spelen”, glimlacht Schrijvers. “We vormen een echte groep en zijn meer dan de 18 jongens die zondag op het wedstrijdblad stonden. Da’s net onze sterkte.  Zaterdag op KV Mechelen is misschien een andere speler aan het feest en dan zal ik daar even blij mee zijn. Het voelde geweldig om de overwinning te kunnen vieren met onze supporters. Elke speler had kippenvel tijdens die viering. Hopelijk volgen er snel meer overwinningen. Dit smaakt naar meer.”