Brys: “Goede aanzet voor oefenstage” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Brys: “Goede aanzet voor oefenstage”

Marc Brys 1
Keihard voor elkaar werken, een doelpunt van Özkacar op een ingestudeerde stilstaande fase, een sterk keepende Romo en af en toe een tikkeltje geluk. Dat waren vrijdagavond de hoofdingrediënten waarmee OH Leuven een punt uit de brand sleepte op Jan Breydel. Er had misschien zelfs nog iets meer ingezeten. Net na de Brugse gelijkmaker stuitte Maertens immers tegen de binnenkant van de paal.
Lees meer...

- OH Leuven zorgde vrijdagavond in een volgepakt Jan Breydel Stadion voor een kleine stunt door twee punten af te snoepen van landskampioen Club Brugge
- Net als op de Bosuil zorgde Cenk Özkacar voor een kopbaldoelpunt op een ingestudeerde stilstaande fase.
- De Leuvenaars trekken morgen op vijfdaagse oefenstage in het Nederlandse Venlo. Daar zal hard gewerkt worden op het tactische vlak en op het smeden van een hecht geheel.

Coach Marc Brys toont zich heel trots op de onverzettelijkheid en het collectief dat zijn groep aan de dag legde op het veld van blauw-zwart. “Knap dat we dat ene puntje meepakten naar Leuven tegen het grote Club Brugge dat in een zeer goede vorm steekt en in het ritme van de Champions League zit.” En toch was er ook plaats voor een tikkeltje ontgoocheling bij de Leuvense coach. “We pakten het Brugse tegendoelpunt nogal ongelukkig in de omschakeling. Kort daarop besloot Maertens tegen de paal.”  

Marc Brys

De bezoekers lagen grote delen van de wedstrijd onder druk en bij momenten was het echt pompen of verzuipen. “We wilden hoge pressie spelen en gevaar creëren via snelle uitbraken. Dat is ons niet gelukt door de sterkte van de tegenstander. We hebben geen muur opgetrokken en zijn blijven voetballen met de middelen die we hebben. In voetbal weet je dat je in elke wedstrijd enkele momenten krijgt en die moet je dan pakken. Dat deden we in de eerste helft en dat leverde een knap doelpunt op een stilstaande fase op van Özkacar. Altijd fijn om te kunnen scoren via een ingestudeerd nummer.”

We wilden op Jan Breydel hoog druk zetten en gevaar creëren met snelle uitbraken, maar de sterkte van de tegenstander verhinderde dat. Marc Brys

Zwierig voetbal brachten onze jongens vrijdagavond niet op de Brugse mat. Dat beseft ook Brys: “Wij zitten in een situatie waarin we in de eerste plaats punten moeten pakken. We wisten waar Brugge zou komen en daar hebben we goed op verdedigd. Gelukkig konden we rekenen op een sterke Romo. Naast dat punt doet ook het collectief me enorm deugd. Spelers liepen voor mekaar en sprongen voor mekaar in. Iedereen heeft zich meer dan honderd procent gegeven. Getuige daarvan Malinov die op het einde van de partij letterlijk en figuurlijk in een kramp schoot. Dit is alleszins een goede aanzet voor onze oefenstage.”

Kristiyan Malinov

Özkacar bracht de bezoekers net voor het de rust op voorsprong met zijn tweede van het seizoen. “Ik ben blij met dat punt op Club Brugge, al vind ik dat we het verdienden om te winnen. We hebben heel hard gewerkt voor dit goede resultaat. Het doet deugd dat ik het team kon helpen met mijn tweede doelpunt van het seizoen. Net als op het veld van Antwerp scoorde ik met het hoofd op een hoekschop van Mercier.”

Cenk Özkacar

“We werken op training heel hard op stilstaande fases. Fijn wanneer dat harde werk beloond wordt in de wedstrijd. De voorbije maanden heb ik enorm veel geleerd van coach Marc Brys, zowel in balbezit als in balverlies. Hij geeft me heel veel vertrouwen en dat komt mijn prestaties ten goede. Ik besef dat ik nog veel moet leren. Maar daarvoor zit ik perfect bij OH Leuven.”