OH Leuven Women bekert verder De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

OH Leuven Women bekert verder

OH Leuven Women 1
Een 2-1 thuisoverwinning tegen FC Kontich volstaat voor onze vrouwen om door te stoten naar de 1/8ste finales van de beker van België. Cranshoff en Kees troffen raak voor de thuisploeg. Jong OH Leuven streed moedig tegen RSC Anderlecht, maar moest de duimen leggen met 1-5.

Kontich zette een stug blok en wachtte geduldig om op het juiste moment tegen te prikken. OH Leuven Women ging verdiend met een 2-0 voorsprong rusten tegen de leider uit eerste nationale, na doelpunten van Cranshoff en Kees. Ook na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld. In de slotfase werkten de bezoekers dat ene kansje af en eindigde de partij op 2-1.

“We zitten in de volgende ronde van de beker van België en dat is het enige wat telt”, stelt coach Jimmy Coenraets terecht. “Kontich legde veel discipline aan de dag en zette een goede organisatie neer. Ik merkte dat er in onze groep wat vermoeidheid sluipt. Da’s niet onlogisch, want een aantal van de starters speelden hun vijfde wedstrijd in minder dan veertien dagen.”

OH Leuven Women

“Net door dat gebrek aan frisheid slaagden we er te weinig in onze kansen om te zetten in doelpunten. We scoorden slechts twee keer, terwijl we meer dan 40 keer in de zone van de waarheid opdoken. Da’s te weinig en moet echt beter. We nemen deze week de nodige rust om de topper van zondagavond tegen RSC Anderlecht goed voor te bereiden.”

Voor Jong OHL zit het bekeravontuur erop. Onze jonge talenten weerden zich tegen RSC Anderlecht, maar verloren met 1-5. Da’s beslist geen score om zich over te schamen. “De jonge dames speelden een uitstekende match”, zegt Coenraets. “Zeker als je weet dat er bij ons niemand ouder dan 18 jaar tussen de krijtlijnen stond.”

Jong OHL

Net voor de rust beslisten de Brusselse vrouwen de wedstrijd met een derde doelpunt. Tailleu lukte na de pauze de eerredder voor Leuven. Ze zette haar tegenstander goed opzij en legde de bal keurig binnen in de rechterbovenhoek.