Meer verdiend De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Meer verdiend

Beerschot 1
OH Leuven en Beerschot deelden de punten. Da’s vooral jammer voor onze jongens, want zij forceerden veruit de beste en de meeste kansen in de wedstrijd. Een goede Vanhamel en wat pech in de afwerking verhinderden dat OHL drie punten pakte tegen de Mannekes.

Het openingskwartier van de partij leverde twee goede ballen binnendoor van Maertens op. De eerste keer kon Mercier net niet bij het leer. Kort daarop werd De Norre net genoeg gehinderd door Halaimia bij zijn schot in de zestienmeter. Op het kwartier zette de thuisploeg een knappe aanval op over meerdere stationnetjes. Vanhamel bracht met een reflex redding op het schot van Dewaest. Even later kon een duikende Maertens net niet bij een diepe voorzet van Mercier.

Xavier Mercier

Op het halfuur bediende Mercier een erg bedrijvige Maertens. Thieu zag zijn schot afgeblokt in de zestienmeter. Zo’n tien minuten voor de rust dreigde Beerschot een eerste keer. Romo klemde makkelijk op een schot van Halaimia. Op een poging van Soumaré diende de Venezolaan zelfs niet in te grijpen. In blessuretijd van de eerste periode mikte Noubissi naast.

Mathieu Maertens

De tweede periode startte met een dot van een kans voor Rezaei, na slecht terugkoppen van Radic. Vanhamel redde de meubelen voor de bezoekers. Aan de overkant pakte Romo op een kopbal van Noubissi. Nog voor het uur voerde Brys een dubbele wissel door. Schrijvers en Kaba kwamen in voor De Sart en Rezaei. Iets voorbij het uur bokste Romo weg op een vrijschop van Holzhauser. Meteen daarop moest Vanhamel alles uit de kast halen op een pegel van De Norre.

Casper De Norre

Twintig minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd pakte Vanhamel opnieuw uit met een knappe redding, nu op een poging van Schrijvers. Amper enkele minuten later was Kaba al een stapje of twee te ver om een inzenden van Schrijvers binnen te lopen. De thuisploeg verhoogde in het slotkwartier nog de druk op de Antwerpse defensie. Verder dan een voorzet-schot van de ingevallen Shengelia dat voorlangs ging, leverde dat niet meer op. Diep in blessuretijd pakte Malinov nog een tweede gele kaart.

Op zaterdag 16 oktober trekken onze jongens naar Sclessin. Daar geven ze om 20u45 Standard Luik partij.