Brys: “Juiste zaken gedaan” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Brys: “Juiste zaken gedaan”

Marc Brys 1
OH Leuven stopte zaterdagavond de negatieve reeks van zes nederlagen op een rij tegen Beerschot. En toch zorgde de brilscore tegen de Antwerpenaars vooral voor frustratie en ontgoocheling. In het Leuvense kamp beseffen ze immers dat ze twee punten lieten liggen tegen de Mannekes. Beerschot vierde het scoreloos gelijkspel als een overwinning.
Lees meer...

- De enige ploeg die op zoek ging naar de drie punten kreeg die zaterdagavond niet in het King Power at Den Dreef Stadion.
- Nochtans forceerden de Leuvenaars meer dan een handvol uitstekende kansen. Achterin gaf OHL zo goed als niets weg en realiseerde het een eerste clean sheet.
- In het slot slikte Malinov een vermijdbare tweede gele kaart.

“We hebben de wedstrijd meteen in handen genomen en creëerden een aantal kansen in de eerste helft, ook al hadden we wind tegen. De bal schoot vaak door op het gladde en glibberige veld, maar toch zochten we altijd de voetballende oplossing”, zegt Marc Brys na de brilscore tegen Beerschot. “We slaagden er vóór de rust enkele keren in voor dreiging te zorgen met slimme doorsteekpassen.”

Marc Brys

“Helaas viel het doelpunt niet waarop we zeker aanspraak konden maken. Ik was overigens zeer verbaasd dat Beerschot, ondanks zijn barslechte positie in het klassement, nooit de intentie had om te spelen voor de overwinning. Het loerde wel wat op de counter, maar zonder grote aspiraties. Heel vroeg in de wedstrijd begon Beerschot ook al tijd te rekken en dat ging crescendo naarmate de wedstrijd vorderde. Nog eens, dat snap ik echt niet.”

Marc Brys

Na de rust had de thuisploeg de wind in de rug en zette ze de tegenstander opnieuw meteen vast. “We creëerden drie huizenhoge kansen. Dan moet je dat tikkeltje geluk hebben om die af te werken en de verdiende drie punten thuis te houden. Een overwinning voor OH Leuven zou de enige juiste uitslag geweest zijn. Helaas is het nu niet zo en da’s niet de eerste keer dit seizoen. Wie onderin het klassement staat, kan nu eenmaal minder rekenen op wat meeval. Dat is een ongeschreven wet in het voetbal.”

Een overwinning voor OH Leuven zou de enige juiste uitslag geweest zijn. Helaas is het nu niet zo en da’s niet de eerste keer dit seizoen. Marc Brys

De Leuvenaars hielden voor de eerste keer dit seizoen de nul. Achterin gaven ze zo goed als niets weg tegen de Mannekes. “Klopt. Ik vond trouwens dat we overal goed stonden. We brachten veel beweging, flankwissels en infiltraties. De spelers die invielen, deden dat goed en leverden een bijdrage aan ons spel. We hebben tegen Beerschot echt wel de juiste zaken gedaan. Ook qua inzet kan ik absoluut niemand iets verwijten. Alleen viel dat bevrijdende doelpuntje niet en dat is erg jammer. De jongens verdienden zeker meer.”

Kaveh Rezaei

In het slot pakte Malinov een tweede gele kaart en zo eindigde OH Leuven de wedstrijd met tien. “Dat tweede geel had hij in de eerste periode al kunnen krijgen. Tijdens de rust droeg ik Kristiyan op om controlerend te spelen. Dat deed hij nadien ook, tot hij zich in de slotminuten liet provoceren door een speler van Beerschot. Dat irriteert me, want daar zette hij zijn ego boven de groep. We hebben een stage van vijf dagen achter de rug waar we net op dat aspect hebben gewerkt.”

Krisiyan Malinov

Volgend weekend staan er geen wedstrijden op het programma in de Jupiler Pro League. De week daarop trekken onze jongens naar Sclessin om er Standard Luik partij te geven. “De spelers krijgen een aantal dagen rust en we trachten een oefenwedstrijd te regelen. Sinds de uitwedstrijd op Antwerp spelen we hoge pressing en dat klikt. Alleen pakten we te weinig punten. Het doel was om in dat tweede blokje van vijf wedstrijden acht punten te sprokkelen. Da’s ons helaas niet gelukt.”

Volgende wedstrijd tegen Standard, kan je mee onze troepen aanvuren. Wordt lid bij een supportersvereniging of zet je op de buslijst.