Ngawa: “Achterin stond het goed” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Ngawa: “Achterin stond het goed”

Pierre-Yves Ngawa 1
Onze jongens stopten zaterdagavond de negatieve reeks van zes opeenvolgende nederlagen tegen Beerschot. Ze creëerden een rist uitstekende kansen, maar kregen de bal niet voorbij de sterk keepende ex-OHL’er Vanhamel. Door het verlies van Cercle Brugge klimt OH Leuven wel één plaatsje in het voorlopige klassement.

- OH Leuven en Beerschot deelden zaterdagavond de punten in het King Power at Den Dreef Stadion.
- De Leuvenaars hielden hun netten schoon tegen de Mannekes. Meteen de eerste clean sheet dit seizoen.
- Vóór aanvang van de partij kreeg Ngawa een attentie voor zijn honderdste wedstrijd in onze hoogste klasse.

“We moesten altijd de drie punten pakken als je het wedstrijdverloop bekijkt”, baalt Pierre-Yves Ngawa na de brilscore tegen Beerschot. “De tegenstander kwam duidelijk voor één puntje. Na tien minuten voetballen, begon Beerschot al tijd te rekken. Je zag ook na de wedstrijd dat het dat puntje vierde als een overwinning. We hebben gedaan wat we moesten doen. We creëerden meer dan een handvol kansen en gaven achterin zo goed als niets weg. We deden echt alles perfect, alleen lieten we na om te scoren.”

Pierre-Yves Ngawa

Dankzij het doelpuntenloos gelijkspel stopt OH Leuven de negatieve statistiek tegen Beerschot. Echt blij wordt Ngawa, die zaterdag zijn honderdste wedstrijd in de Jupiler Pro League speelde, daar niet van. “Eén puntje is gewoon te weinig. Ik herinner me dat we vorig seizoen ook meer verdienden toen we thuis met 0-1 verloren van Beerschot na een doelpunt van Tissoudali in het slotkwartier. Het is een ploeg die ons blijkbaar echt niet ligt.”

We mogen onze aanvallers niet met de vinger wijzen. Ze hebben hard en goed gewerkt. Pierre-Yves Ngawa

De forse wind maakte het zaterdag niet eenvoudig om goed voetbal op de mat te brengen, maar daar wil Ngawa zich niet achter verschuilen. “Die wind speelde zeker een rol, maar het zou erg flauw zijn om dat als excuus in te roepen. Je zag dat het trappen van verre ballen niet eenvoudig was. Maar dan moet je je daar als ploeg op instellen en het vooral langs de grond en met individuele acties proberen.”

Pierre-Yves Ngawa

Vooral voorin wrong zaterdagavond het schoentje. Een sterke Vanhamel en wat pech in de afwerking verhinderden dat OH Leuven minstens één keer de netten deed trillen tegen een erg afwachtend Beerschot. “We mogen onze aanvallers zeker niet met de vinger wijzen. Ze hebben hard en goed gewerkt. Voetbal is een collectieve sport. Je wint samen en je verliest samen. Misschien missen onze spitsen nog wat vertrouwen, maar dat komt wel van zodra ze beginnen te scoren.”

Pierre-Yves Ngawa

De Leuvense verdediging stond goed en gaf bijna niets weg. “Klopt, maar als we eerlijk zijn, moeten we durven zeggen dat we weinig werk op te knappen kregen tegen Beerschot. Vóór aanvang van de partij wisten we dat Beerschot vooral zou loeren op de counter. Daarom verzorgden we de restverdediging en bleven we achterin steeds voetballen met vier verdedigers tegen drie aanvallers.”

Hieronder vind je de hoogtepunten terug uit de wedstrijd tegen Beerschot: