Volle buit in topper De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Volle buit in topper

OH Leuven Women 1
OH Leuven Women won zondagavond verdiend de topper tegen RSC Anderlecht. De Brusselse vrouwen leidden nochtans aan de rust na een doelpunt van Wullaert. In de tweede periode zetten Cranshoff, Janssens en Cattoor de scheve situatie helemaal recht. In het slot milderde Wijnants nog voor de bezoekers.

Beide ploegen gingen vol voor de overwinning en dat maakte van deze topper een promotiematch voor het vrouwenvoetbal in ons land. De thuisploeg startte sterk, eiste het balbezit op en zorgde enkele keren voor dreiging. Het doelpunt viel aan de overkant: Wullaert trapte overhoeks binnen. Na dat doelpunt, dat iets voor het halfuur viel, liep OH Leuven even achter de feiten aan. Wijnants verdubbelde ei zo na de score, maar haar schot spatte uiteen tegen de deklat. Kort voor de rust stormde Janssens op Odeurs af. Jill verloor het overzicht en legde niet af voor de perfect meegelopen Eurlings.

OH Leuven Women tegen Anderlecht

Na de rust startte de thuisploeg nog scherper dan in de eerste helft. Vroeg in de tweede helft lukte Cranshoff met haar vierde doelpunt in de laatste drie wedstrijden de gelijkmaker. Op het uur legde Eurlings slim achteruit na een ijzersterke individuele actie en Janssens schoof de 2-1 binnen. Anderlecht moest nu risico’s nemen en zette alles op de aanval. Een kwartier voor affluiten trapte Cattoor zelfs de 3-1 tegen de netten. De Brusselse vrouwen stribbelden nog even tegen en Wijnants lukte randje zestien de aansluitingstreffer. Dat zorgde voor een nerveuze slotfase, maar OH Leuven Women hield meer dan verdiend de drie punten thuis.

OH Leuven Women tegen Anderlecht

“Op achterstand komen tegen Anderlecht en toch nog winnen tegen de landskampioen, da’s sterk”, zegt coach Jimmy Coenraets. “Ik zag niet alleen veel kwaliteit in ons spel, maar ook veel mentale weerbaarheid en lef. Ons sterk openingskwartier en de hele tweede periode zijn echt een referentie voor de rest van het seizoen. Deze wedstrijd is uiteraard slechts een momentopname. We mogen hier best even van genieten, maar moeten dan alweer uitkijken naar de partij van zaterdag tegen Zulte Waregem.”

Jimmy Coenraets

“De jonge groep reageerde tegen Anderlecht perfect op een tactische aanpassing. Onze meisjes groeien enorm en beginnen situaties ook beter te herkennen. Zowel op sportief als mentaal vlak blijven ze vooruitgang boeken. Dikke pluim voor de mentaliteit die mijn ploeg gisteren aan de dag legde. Als we nog iets sneller onze kansen afwerken, gaan we nog een mooi seizoen tegemoet.”

Hieronder vind je een samenvatting van de topper tussen OH Leuven Women en RSC Anderlecht: