Nul van de tabellen De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Nul van de tabellen

Beloften tegen Cercle Brugge 1
De Leuvense Beloften speelden maandagavond 2-2 gelijk tegen Cercle Brugge en pakten zo hun eerste puntje dit seizoen. Door dit gelijkspel komen de jongens van coach Eddy Vanhemel ook weg van de laatste plaats. Vekemans en Asante scoorden voor de thuisploeg.

Gemengde gevoelens bij onze Beloften na het gelijkspel tegen de Vereniging. Enerzijds blij dat ze de nul van de tabellen hadden geveegd. Anderzijds ook wat ontgoocheld omdat er meer had in gezeten na een 2-0 voorsprong. “In de eerste helft brachten we echt goed voetbal met veel diepgang en mooie combinaties. Achterin hielden we de controle. Vekemans bracht ons op voorsprong en nadien lieten we wat na om die score uit te diepen”, vat Vanhemel de eerste helft samen.

Daan Vekemans bij de Beloften

Na de rust kwam Cercle Brugge een stuk gretiger uit de kleedkamer. De thuisploeg verloor de controle over de wedstrijd wat, maar kwam niet echt in de problemen. Asante verdubbelde zelfs de bonus van de Leuvenaars met een goed schot. Nadien acteerden onze Beloften wat onrustig, toonden ze zich minder balvast en speelden ze iets te overhaast. Dat leidde tot de 2-1 en wat later straften de West-Vlamingen een individuele fout bij de Leuvenaars af.

Isaac Asante bij de Beloften

“Op dat moment stonden we voor de keuze: vol voor de overwinning gaan of consolideren wat we hadden. We opteerden voor dat laatste omdat we onze organisatie niet wilden verwaarlozen met het risico op een counter te lopen tegen een Cercle Brugge dat snel en goed omschakelde. Ik vond ons ook te onrustig voetballen om voor de drie punten te gaan. Ik ben vooral tevreden voor de jongens dat die nul van het bord is.”

Eddy Vanhemel

Dit eerste puntengewin is iets waar onze Beloften op kunnen voortbouwen. “We moeten niet lichtzinnig gaan over onze plaats in het klassement, maar we mogen ons daar ook niet ongerust over maken. Er zit zeker voldoende kwaliteit in ons team en de jongens werken tijdens de week hard en goed op training. We zullen zeker punten blijven pakken met het spel dat we op de mat leggen. Daar twijfel ik geen seconde aan.”

Volgende week staat er voor de Beloften geen competitiewedstrijd op het programma. De jongens die de voorbije weken wat minder aan spelen toe kwamen, kunnen ritme opdoen in een vriendschappelijke wedstrijd.