Drie punten op verplaatsing De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Drie punten op verplaatsing

Viering kees
De vrouwen van OH Leuven wonnen zaterdagnamiddag van een stug Zulte Waregem. Pas na de rust viel de openingsgoal na een knappe actie van Eurlings die door de tegenstander zelf in eigen doel werd verwerkt. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd kopte Sari Kees de 0-2 eindstand op het bord.

Zulte Waregem begon sterk aan de wedstrijd en al na enkele minuten een belandde hoge kopbal tegen de paal. Niet veel later kon Mertens van buiten de zestien uithalen met een afstandsschot, maar haar trap vormde geen probleem voor keepster Seynhaeve. OH Leuven had moeite om kansen te creëren en moest uitkijken voor de counters van de tegenstander. Zo moest Claes rond het half uur uitpakken met een redding op het schot van Scherrens. Vlak voor de rust werd Eurlings de diepte ingestuurd door Vanzeir, maar Seynhaeve kwam goed uit haar doel. 0-0 was de stand aan de rust.

janssens

In de tweede helft was het overwicht voor OH Leuven, aanvankelijk zonder echt gevaar te creëren. Een kwartier voor het einde was het dan toch raak, wanneer Eurlings haar duivels ontbond. Ze passeerde Windels knap op de linkerflanken bracht de bal daarna voor doel, waar verdedigster Romy Camps van Zulte Waregem het leer ongelukkig binnenwerkte. Tien minuten voor het einde kopte Sari Kees haar derde goal van het seizoen binnen op een hoekschop. Vlak voor affluiten krulde Eurlings bijna nog de derde goal van de dag binnen op vrije trap, maar de bal werd op de lat getikt door Seynhaeve. Een moeilijke namiddag voor onze dames, maar na zes speeldagen staan ze knap tweede met 16 op 18.

Goal Kees

"Drie belangrijke, maar felbevochten punten", besluit coach Jimmy Coeanraets. "Lof voor Zulte Waregem, dat de match start met de intentie om voor de overwinning te gaan. Ze brachten individuele mandekking en veel strijd en enthousiasme, waarmee onze groep het aanvankelijk zeer moeilijk had. Het kantelpunt was misschien wel het inbrengen van Ampoorter en Detruyer die voor extra creativiteit en individuele acties zorgden. We hebben het niet gemakkelijk gehad, maar deze matchen kom je in je seizoen ook tegen. Blij dat we ze naar onze hand kunnen zetten, ook dat is een zeer grote stap. Dit soort matchen had je vorig seizoen misschien nog verloren."

coenraets

"Het komt aan op details, uitvoeren van een matchplan tegenover tegenstanders die ons nu ook beter bestuderen en nog meer rekening houden met ons dan vroeger. Dit brengt met zich mee dat we nog meer naar ons eigen moeten kijken en zorgen dat ons eigen spel perfect is, wat het Zaterdag aanvankelijk niet was. Ik ben tevreden met de 3 punten en de ongeslagen reeks."

Volgende week zaterdag om 14u spelen onze OH Leuven Women in het King Power at Den Dreef tegen KRC Genk. Abonnees kunnen gratis komen kijken, andere fans betalen €7 voor een ticket. 

Video

Highlights Zulte Waregem - OH Leuven Women (0-2)