Bekeravontuur gaat door De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Bekeravontuur gaat door

kaba celeb
OH Leuven mag zich opmaken voor de achtste finales van de Beker van België. Woensdagavond wonnen onze jongens na een spannende wedstrijd met 1-2 van Lierse. Invaller Sory Kaba maakte de twee Leuvense doelpunten.

In vergelijking met de competitiewedstrijd tegen STVV voerde coach Marc Brys zes wijzigingen door. Zo verschenen Rúnarsson, Malinov, Aguemon, Ouedraogo, Kuharevych en De Sart aan de aftrap. 

In een moeizame eerste helft kwam het eerste doelgevaar van de Leuvenaren. Kuharevych kopte een hoekschop net naast. Aan de overkant probeerde Van Acker het. Doelman Rúnarsson moest echter niet ingrijpen. De beste kans voor de pauze viel in minuut 28 te noteren. De Sart werd door Schrijvers het straatje ingestuurd, maar trapte voorlangs. Lierse reageerde nog met een kopbal van Abdallah. 

Coach Brys greep in tijdens de rust. Kaba en Shengelia kwamen erin voor Kuharevych en Aguemon. Onze jongens speelden meteen met meer drang naar voren. Vlak na het uur ging de bal op de stip nadat een knal van Tamari de hand van Hendrickx vond. Net zoals tegen STVV legde Kaba zijn elfmeter feilloos in doel. 

(Lees onder de foto verder)

kaba-tamari

Na de 0-1 kwam Lierse opzetten en werd het enkele keren warm voor het Leuvense doel. Tien minuten voor affluiten speelde Tamari de bal te kort terug. Naessens zat er tussen en legde goed breed voor Liongola die de gelijkmaker maar binnen te duwen had. 

Vlak na het doelpunt zakte een toeschouwer in elkaar. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en wisten de supporter te reanimeren. Heel de OH Leuven-familie wenst de supporter veel sterkte toe.

In de resterende negen minuten reguliere speeltijd gingen we nog vol op zoek naar de winnende treffer. Tamari maakte zijn fout goed door een perfecte voorzet af te leveren aan Kaba. Onze aanvaller kopte het leer prima binnen. Een spannende wedstrijd op het Lisp, maar we stoten door in de beker.

(Lees verder onder de foto)

Kaba en tamari

Sory Kaba werd meteen na de pauze ingebracht. "Het was niet gemakkelijk', zegt doelpuntenmaker Kaba. "De coach had me gevraagd om alles te geven en mijn ding te doen. Ik heb graag een voorzet aan de tweede paal en Tamari bracht hem perfect."

"Voor het vertrouwen van een aanvaller is het altijd belangrijk om te scoren, maar het belangrijkste is om de ploeg te helpen. Ik zal altijd hetzelfde werk leveren om zo het vertrouwen dat ze in mij hebben niet te schaden."