Ongeslagen reeks krijgt geen vervolg De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Ongeslagen reeks krijgt geen vervolg

775668262-086
OH Leuven is er zaterdagavond niet in geslaagd om voor de zevende competitiewedstrijd op rij niet te verliezen. In een moeizame wedstrijd was Seraing met 1-3 te sterk.

Coach Marc Brys voerde twee wissels door. Ngawa en Vlietinck kwamen in de ploeg voor Chakla en de geschorste Tamari. Ook bij Seraing vielen er wijzigingen te noteren. Zo verschenen Mikautadze, Marius, Bernier en Del Fabro aan de aftrap.

OH Leuven zorgde voor de eerste dreiging. Keita zette zich goed door, maar vond De Norre net niet voor doel. Seraing reageerde via Cisse. Zijn harde knal ging naast en vrijwel meteen daarna ging ook een poging van Bernier naast. Aan de overkant kreeg Özkacar zijn kopbal na een vrije trap van Mercier niet binnen het doelkader. In minuut 20 kwamen we op achterstand. Mikautadze trapte de 0-1 in de korte hoek voorbij Romo.

Het Leuvense antwoord kwam er op het halfuur. Mercier haalde van ver uit en dwong bezoekende doelman Dietsch tot een goeie redding. Het bleef oppassen achteraan. Een knal van Poaty ging net naast. We gingen voor de rust nog vol op zoek naar de gelijkmaker, maar het was telkens net niet.

Lees onder de foto verder

775668262-070

We kwamen scherper uit de kleedkamer. De Norre speelde Mercier goed vrij. Onze kapitein bracht de bal prima voor, maar een verdediger van Seraing kopte in hoekschop. Nadien ging het tempo helemaal uit de wedstrijd. Halverwege de tweede helft namen we de partij iets meer in handen en dat leverde ook een grote kans op. Mercier vond Kaba aan de tweede paal. Zijn kopbal spatte uiteen op de lat.

Het doelpunt viel aan de overzijde. Maziz kreeg te veel ruimte en schoof de 0-2 in doel. We bleven niet bij de pakken zitten en maakten meteen de aansluitingstreffer. De ingevallen Shengelia legde het leer prima over de verdediging van de bezoekers tot bij Maertens die mooi de 1-2 binnen schoot. Na een zoveelste oponthoud trapte Mercier een goede lange bal. Kaba kon net niet goed genoeg meenemen.

In minuut 86 kregen we het deksel op de neus. Romo kwam ver uit zijn doel en Kilota strafte dat foutje van zeer ver af. Özkacar kopte in de absolute slotfase nog in de handen van Dietsch. Onze jongens zien zo hun knappe ongeslagen reeks stoppen. 

Lees onder de foto verder

Brys actie OH Leuven vs Seraing

"Wij moeten terugblikken op een slechte eerste helft", is coach Marc Brys duidelijk in zijn analyse. "Slecht omdat we vooral in de laatste zone slordig waren. De beslissende ballen waren fout. Wij zijn nooit in de gelegenheid gekomen om tot doelrijpe kansen te komen. Seraing gebruikte hun snelle spitsen vaak in de omschakeling na balverlies van ons. Zo werd ook het eerste doelpunt gemaakt."

"Ik denk dat wij in de tweede helft goed gereageerd hebben door druk te zetten. We creëerden twee goede kansen: eentje op de deklat en voorzet van Mercier na een actie van De Norre die net werd gemist. Twee minuten later viel dan de 0-2. Een beetje vergelijkbaar met het openingsdoelpunt, weer korte hoek en toch wel een vermijdbaar doelpunt. Dan werd het moeilijk om het vertrouwen te behouden en de druk aan te houden. De scheidsrechter hielp ook niet echt door altijd tijd te besteden aan de vallende ziektes van de tegenpartij."

"We maakten dan toch een knap doelpunt via Maertens, waardoor er terug wat vuur in het spel kwam. Je hoopt dan dat de gelijkmaker valt, maar dan gaven we het derde doelpunt volledig weg en was de wedstrijd gespeeld. We moeten vooral naar ons eigen kijken. Het was slordig, onnauwkeurig en onzuiver. Ik vond dat er ook iets te weinig wil aanwezig was. Jammer dat je na een slechte match toch geen punt of punten kan pakken. Het is nu zo en we moeten verder", besluit Brys.