OH Leuven Women wint op bezoek bij Eendracht Aalst De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

OH Leuven Women wint op bezoek bij Eendracht Aalst

OH Leuven Women viert doelpunt Detruyer vs Aalst
Onze dames hebben zaterdagnamiddag Eendracht Aalst met 0-1 opzijgezet. Marie Detruyer maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. OH Leuven Women blijft zo leider in de Scooore Super League.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Eendracht Aalst. Van Den Abbeele haalde vanaf de rand het zestienmetergebied uit en via doelvrouw Claes ging het leer tegen de lat. We reageerden via Vanzeir, die ook scoorde, maar er was al gefloten.

Iets na het openingskwartier was het dan toch raak voor onze dames. Detruyer zette hoog druk en snoepte de bal af. Onze 17-jarige aanvalster bleef kalm en legde de 0-1 mooi naast doelvrouw Baccarne in doel.

We bleven komen. Eurlings ging er op de linkerkant goed vandoor, bracht vanaf de achterlijn voor, maar vond niemand. Nog voor de rust knalde Kees een voorzet van aanvoerster Onzia over en werd een scherpe voorzet van Detruyer bijna in doel gedevieerd.

Lees onder de foto verder

Marie Detruyer viert OH Leuven Women vs Aalst

De tweede helft begon met een goede dribbel van Janssens. Haar schot ging hoog over. Ook na de pauze belandde een voorzet, deze keer van Detruyer, voor de voeten van Kees, maar opnieuw ging het leer over.

Aan de overzijde werd Claes niet echt meer in de problemen gebracht. Detruyer leek er, nadat Baccarne de bal tegen Detruyer knalde, bijna 0-2 van te maken, maar scheidsrechter Verbeke oordeelde dat de bal niet volledig over de lijn was.

De ingevallen Ampoorter probeerde het nog van ver. Haar poging belandde net over het doel. Een kopbal van Vanzeir werd door Baccarne nog uit doel gehaald. Het bleef bij 0-1. Onze dames trokken verdiend aan het langste eind en behouden één punt voorsprong op eerste achtervolger Anderlecht.

Lees onder de foto verder

OH Leuven Women groepsfoto vieren

“Ik wil elke wedstrijd graag scoren”, zegt Marie Detruyer. “Zeer leuk dat het lukte tegen mijn ex-ploeg Aalst, dat we die voorsprong wisten vast te houden en de 0-1 wisten binnen te halen.”

“Aalst had een goed blok neergezet, waardoor het moeilijk was om de eindpass te vinden. Zulke wedstrijden moeten ook gespeeld worden en zijn de moeilijkste van het seizoen. We zijn blijven drukken en het was zeer mooi om de overwinning te pakken.”

“Het waren hele moeilijke omstandigheden om in te spelen”, vult coach Jimmy Coenraets aan. “Je speelt toch tegen een goede defensieve lijn. Het voornaamste was dat we in de eerste helft een doelpunt konden maken.”