Beloften verliezen op het veld van Standard De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Beloften verliezen op het veld van Standard

OH Leuven beloften vs Standard actie
Onze beloften van OH Leuven trokken maandagavond op het veld van Standard met 3-0 aan het kortste eind. “Een zware uitslag die misschien wat overdreven is als je het spel bekijkt”, zegt coach Eddy Vanhemel.

De wedstrijd begon moeilijk voor onze jongens. “We hadden in de eerste tien minuten weinig controle op het middenveld”, luidt de analyse van coach Eddy Vanhemel. “Doordat we er geen grip kregen, kwamen we voetballend niet aan de bak en hadden we moeilijkheden in verdedigend opzicht. Zo gaven we wat ruimte weg en kwamen we moeilijk tot balrecuperatie.”

Vroeg in de eerste helft klom Standard op voorsprong via Labila. “Die goal had niets te maken met desorganisatie of het feit dat we geen grip hadden. In een tweede fase na een hoekschop maakten zij de 1-0. Een beetje ongelukkig op dat moment.”

Vanhemel greep na het openingsdoelpunt in. “We hebben onze veldbezetting aangepast waardoor we meer grip kregen en de wedstrijd naar ons toe trokken. Vanaf minuut 10 tot 45 hebben wij goed voetbal gebracht. Goeie vlotte combinaties, veel kansen die we jammer genoeg de nek omwrongen en defensief stond het goed. We gaven in de resterende eerste helft niets meer weg.”

Lees onder de foto verder

OH Leuven beloften vs Standard doelpoging

Na de pauze gingen we vol op zoek naar de gelijkmaker. “Het was een tweede helft waarin beide ploegen zijn momenten hadden. Standard begon goed en trok het eerste gedeelte van de tweede helft naar zich toe. Daarna hadden wij een periode dat we de betere ploeg waren.”

“Er waren na de rust in totaal vier momenten: twee voor ons en twee voor Standard. We moesten dan wat risico gaan nemen om de 1-1 te maken.” Op de counter kregen we tweemaal het deksel op de neus. Labila maakte zijn hattrick compleet.

“3-0 is een zware uitslag die misschien wat overdreven is als je het spel bekijkt. Maar goed we liepen toch alweer een nederlaag op.”

Lees onder de foto verder

OH Leuven beloften vs Standard kans

Vanhemel weet waar het schoentje knelt. “We voetballen goed, creëren kansen en staan goed georganiseerd, maar missen volgens mij twee dingen om dat om te zetten in een resultaat. Enerzijds is dat maturiteit. We zitten met een jonge groep die daarin nog stappen moet zetten.”

“Anderzijds is dat metier. Jongens die het al eens meegemaakt hebben en die in de wedstrijd het heft in handen kunnen nemen. Kunnen invullen wat er op dat moment nodig is en dat ook over kunnen brengen op de groep.”

“Voor die twee dingen moeten we oplossingen vinden. Voetballende kwaliteiten zijn er voldoende aanwezig in de groep. Aan alles voel je dat de jongens snakken naar die beloning. Maar daarin moet je jezelf ook helpen. Een beloning komt er niet vanzelf en krijg je niet cadeau. We moeten leren uit onze fouten en hard blijven werken zoals we bezig zijn”, besluit Vanhemel.