OH Leuven trekt naar leider Union De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

OH Leuven trekt naar leider Union

Schrijvers actie OH Leuven vs Seraing
OH Leuven opent vrijdagavond speeldag zestien met de verplaatsing naar Union. Coach Marc Brys en middenvelder Siebe Schrijvers kijken met respect naar het verhaal dat de huidige leider aan het schrijven is.

Het wordt de eerste ontmoeting tussen OH Leuven en Union in de Jupiler Pro League. Het gaat Union tot dusver voor de wind. De promovendus staat met zeven punten voorsprong aan de leiding en wist vijf van haar laatste zeven thuiswedstrijden te winnen. Het wordt oppassen voor Deniz Undav en Dante Vanzeir die beiden dit seizoen makkelijk tot scoren komen.

Onze laatste drie competitiewedstrijden tegen een promovendus werden verloren. Verder zijn we dit seizoen nog op zoek naar onze eerste uitzege. Daarvoor kunnen we rekenen op Mathieu Maertens, die in zijn laatste vijf wedstrijden betrokken was bij vier doelpunten en op Xavier Mercier die in het seizoen 2021-2022 al liefst 60 kansen wist te creëren. Dat zijn er vijftien meer dan eender welke andere speler in onze competitie én in de vijf belangrijkste Europese competities.

Lees onder de foto verder

Coach Brys OH Leuven persconferentie

“Het verhaal van Union is fantastisch. Knap wat zij aan het verwezenlijken zijn”, zegt coach Marc Brys. “Heel veel respect voor trainer Mazzu en voor de samenstelling van de selectie. Wat je vooral ziet bij hen is het plezier en de collectiviteit bij het vieren van elke goal.”

“Ze zitten in de flow. 1-7 winnen op Oostende is weinigen gegeven. Wij moeten vooral ons eigen blijven en ons spel blijven spelen. Iets gaan kopiëren is een slechte raadgever. Iedereen zal top moeten zijn, maar dat komt natuurlijk niet op bestelling.”

“Tegen Seraing waren we gewoon slordig. Het was niet goed. Een slechte wedstrijd moet je kunnen incasseren. Het hoort erbij. De manier waarop heeft ons allemaal gestoord. We trekken daar lessen uit en willen daar op een goede manier op reageren”, besluit Brys.

Lees onder de foto verder

Schrijvers sliding OH Leuven Photo News

Ook Siebe Schrijvers beseft dat het een moeilijke wedstrijd wordt. “We hebben al beelden gezien van het middenveld van Union. Ze bewegen heel veel en de driehoek verandert vaak”, stelt Schrijvers. “Het is zaak om door goede coaching ofwel de man te pakken ofwel goed positie te kiezen. We zullen hard moeten werken.”

Schrijvers laat een leuke statistiek opmeten. Hij is onze tweede beste speler als het gaat om succesvolle slidings. “Dat verrast me wel een beetje. (lacht). Er zijn vaak momenten dat ik in de situatie kom om een sliding te doen en ik denk dat ik dat nog wel goed kan. Ik herinner me dat ik in de jeugd centrale verdediger was en de aanvaller vaak terughaalde met een sliding.”

“Dat ik veel meters maak tegenwoordig? Fysiek ben ik altijd al in orde geweest. Ook op positie 10 was ik één van de spelers die het meeste meters maakte tijdens de wedstrijd. In mijn nieuwe rol is het een beetje gecontroleerder. Soms moet ik van verder komen, maar ik moet ook zorgen dat ik op tijd terug ben. Ik moet vooraan en achteraan zijn, waardoor ik automatisch meer kilometers maak. Ik zit tussen de 12 en de 13 kilometer gemiddeld per wedstrijd”, besluit Schrijvers.