Casper De Norre: “Ons plannetje klopte perfect” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Casper De Norre: “Ons plannetje klopte perfect”

De Norre viert OH Leuven vs Union
OH Leuven heeft vrijdagavond na een collectieve glansprestatie drie punten gepakt op het veld van leider Union (1-3). Casper De Norre opende de score met zijn eerste doelpunt van het seizoen. “Hij zat goed binnen.”

Union doet het dit seizoen heel goed en zat aan zes overwinningen op een rij. Onze jongens leken echter helemaal niet onder de indruk van de omstandigheden. “Als profvoetballer ben je wel al wat gewoon”, zegt Casper De Norre. “Iedereen heeft wel al wat meegemaakt in zijn carrière. Het stadion ademt veel historie uit. Het was wel leuk om er een wedstrijd te spelen.”

Na dertien minuten was het De Norre die het openingsdoelpunt maakte. Een vrije trap van Mercier belandde voor de voeten van onze flankspeler en die twijfelde niet. “Ik denk trouwens niet dat het een ingestudeerde vrije trap was. Of ze hebben het mij niet laten weten (lacht). Het was een ingeving van het moment volgens mij.”

“Ik kreeg de bal en zag niemand voor me staan. Ik wist dat ik niet te veel moest twijfelen, aannemen, gewoon knallen naar doel en hopen dat hij binnen ging. Hij zat goed binnen.”

Lees onder de foto verder

OH Leuven viert goal De Norre vs Union

“Het was goed dat we zo vroeg op voorsprong kwamen. Je weet dat ze dan gaan komen. Er zijn moeilijke momenten geweest. We hebben hen defensief heel goed opgevangen en bleven onze taken doen. Chapeau van de groep.”

Na de pauze maakten we op het juiste moment de wedstrijd dood. “Toen zij die 1-2 maakten, dacht ik dat ze door de steun van het publiek zouden komen. Het was een klein foutje waardoor we de goal tegen kregen, maar uiteindelijk hebben we voor de rest bijna niets weggegeven. Ons plannetje klopte perfect.”

“De 1-3 viel inderdaad op het juiste moment, waardoor zij toch een beetje een knak kregen en daarna hebben we de wedstrijd heel volwassen uitgespeeld. Af en toe eens een foutje maken, op het juiste moment het tempo uit het spel halen. Dat hebben we heel goed gedaan.”

Lees onder de foto verder

De Norre viert

“We hopen dat deze overwinning ons een boost geeft voor de rest van het seizoen. Het ging tot dusver met ups en downs. Vorige week was het helemaal niet goed. Tegen Union was het dan weer heel goed. Hopelijk kunnen we een betere constante in onze prestaties krijgen en zijn we vertrokken voor een goede maand december.”

Woensdag trekken we in de achtste finales van de Beker van België naar Westerlo. “Dat is ook weer een hele belangrijke wedstrijd. We hebben met vier dagen genoeg rust en tijd om er klaar voor te zijn.”

“Het is zeker en vast een moeilijke tegenstander. We mogen hen zeker niet onderschatten. Ze staan autoritair aan de leiding. We moeten er alles aan doen om naar de volgende ronde te gaan."

"Dat ikzelf vertrokken ben om meer goals en assists te geven? Sinds de wedstrijd tegen Anderlecht heb ik één goal en één assist. Sinds het aangehaald werd in de media lijkt het te lukken. Ik hoop dat ik de lijn kan doortrekken”, besluit De Norre.