Beloften krijgen kansen niet afgewerkt tegen Anderlecht De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Beloften krijgen kansen niet afgewerkt tegen Anderlecht

Beloften OH Leuven actie vs Anderlecht
Alweer bleven de beloften van OH Leuven maandagavond na een degelijke prestatie met lege handen achter. Tegen Anderlecht voetbalden onze jongens meerdere kansen bij elkaar, maar scoren lukte niet en dat deden de bezoekers na de pauze wel tweemaal.

Net voor het einde van het openingskwartier kopte Allemeersch een vrije trap van Asante naast. Anderlecht reageerde enkele minuten later met een kopballetje van Collasin. Doelman Ravet moest niet ingrijpen.

Diezelfde Ravet verkeek zich wel bijna op een voorzet van De Wilde, maar kon het leer nog net van de lijn halen. Net na het halfuur zette Allemeersch zich goed door en bracht Vekemans in stelling. Diens poging week onderweg nog af en belandde uiteindelijk op het dak van het doel.

Ook na de rust kwam de eerste dreiging van onze jongens. Een indraaiende vrije trap van Acquah werd onderweg niet meer aangeraakt, waardoor doelman Coosemans bijna verrast werd. Acquah bleef voor gevaar zorgen. Allemeersch kon na zijn steekballetje uithalen, maar opnieuw lag Coosemans in de weg.

Lees onder de foto verder

Beloften OH Leuven kans vs Anderlecht

Onze jongens bleven komen. Deze keer was het Raemaekers die Allemeersch vond, maar zijn schot vanuit een scherpe hoek was te zacht om Coosemans te bedreigen. Iets na het uur kroop Allemeersch in de rol van aangever, maar Vekemans kon er net niet aan en Raemaekers trapte uiteindelijk over.

In minuut 69 viel het doelpunt aan de overkant. Leoni vond Stassin en die trapte het openingsdoelpunt voorbij Ravet. Meteen na de 0-1 was Stassin daar opnieuw, maar zijn krulbal ging naast. Onze jongens kregen in minuut 76 toch dat tweede doelpunt binnen. Invaller Michez legde de 0-2 naast Ravet.

De Leuvense reactie kwam er zeker nog. Vekemans zette zijn voet tegen een voorzet van Taildeman, maar Coosemans had nog een ultieme reflex in huis. Een pegel van Patris spatte enkele minuten later uiteen op de lat. Ondanks meerdere pogingen kwam de aansluitingstreffer er niet meer.

Lees onder de foto verder

Sascha Kotysch in actie als T1 bij beloften OH Leuven

Door ziekte was coach Eddy Vanhemel niet van de partij. Sascha Kotysch maakte zijn debuut als T1. “Het was een speciale week voor mij. Vorige week dinsdag was er de geboorte van mijn dochtertje Alixe en gisteren mocht ik mijn debuut maken als T1”, zegt Sascha Kotysch. “Ik heb in samenspraak met Eddy en de rest van de staf geprobeerd om alles te geven voor het team.”

“Het is altijd speciaal om tegen Anderlecht te spelen. In de eerste helft stond ons blok goed en gaven we nauwelijks iets weg. Ons grootste probleem was dat we zelf iets minder durfden te voetballen. We hadden misschien een beetje te veel respect voor hen. In de tweede helft hadden wij de betere kansen en moesten wij op voorsprong komen. We maakten die kansen niet af en door hun individuele kwaliteiten kregen we dan twee doelpunten binnen."

"De jongens hebben tot het einde goed gestreden. We kregen nog goede kansen op de aansluitingstreffer. Als we die maakte, kwam er misschien nog meer paniek bij hen. In het algemeen hebben we een degelijke prestatie neergezet, maar spijtig genoeg blijven we zonder punten achter en daar draait het toch om in voetbal”, besluit Kotysch.

Kotysch actie opwarming Beloften OH Leuven