We bekeren verder na spannende wedstrijd De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

We bekeren verder na spannende wedstrijd

De Norre viert met Maertens en Tamari vs Westerlo
In een dolle slotfase deed OH Leuven woensdagavond op bezoek bij Westerlo de spannende wedstrijd nog helemaal kantelen. Onze jongens haalden een 2-1-achterstand op en trokken zo in de achtste finales van de Beker van België aan het langste eind. De Norre, Schrijvers en Maertens maakten de doelpunten.

Coach Marc Brys voerde drie wijzigingen door in vergelijking met de wedstrijd tegen Union. Keita, De Sart en Rezaei kwamen in de ploeg. Maertens, Malinov en Kaba begonnen op de bank. Westerlo liet via Bernat het eerste schot van de wedstrijd noteren. Runarsson kende er geen problemen mee. Onze eerste dreiging kwam op naam van Schrijvers. Een heerlijke uithaal van onze middenvelder ging maar net naast de winkelhaak. Dit was een geweldig doelpunt geweest.

Opschudding in minuut 18. Na een opstootje tussen Mabea en Mercier gaf scheidsrechter Smet prompt aan beide heren een rode kaart. Enkele minuten later kregen we een nieuwe opdoffer te verwerken. Remmer haalde van ver uit en zo ging de 1-0 buiten het bereik van Runarsson in doel. We reageerden tien minuten voor de rust. Een kopbal van Chakla na een vrije trap van Schrijvers belandde op het dak van het doel. Aan de overkant hield Runarsson de 2-0 van Vaesen uit zijn doel.

Tamari had goed naar Schrijvers gekeken en probeerde het ook met een poging van ver. Zijn mooie krulbal ging tegen de kruising. Via De Norre ging het leer in de rebound binnen, maar hij stond buitenspel. Vlak voor de rust was De Norre daar nog een keer. Hij sneed goed naar binnen en zocht de korte hoek, maar daar lag Van Langendonck in de weg.

Lees onder de foto verder

De Norre viert OH Leuven vs Westerlo

Brys stuurde bij en bracht meteen na de pauze Kaba en Maertens in voor Rezaei en De Sart. Maertens kreeg snel een grote kans voorgeschoteld door De Norre, maar knalde hoog over. Het was slechts uitstel, want tien minuten ver in de tweede helft stond de 1-1 toch op het scorebord. De Norre, die de kapiteinsband na de rode kaart van Mercier rond de arm had, kwam mooi naar binnen en legde de gelijkmaker prima binnen.

Aan de overzijde had Runarsson een geweldige reflex in huis op een poging van invaller Foster. Niet veel later viel dan toch de 2-1. Chakla kopte de bal te centraal weg en Bernat profiteerde. Even hadden we het moeilijk en ging Westerlo vol op zoek naar de beslissing.

Op het juiste moment konden we de rug rechten. Schrijvers knalde in minuut 88 de gelijkmaker staalhard binnen en daar tankten we vertrouwen uit. Diep in de blessuretijd was het Maertens die ons naar de volgende ronde schoot. Na een mooi poortje kwam hij oog in oog met Van Langendonck en faalde niet. Op naar de kwartfinale!

Lees onder de foto verder

Brys actie OH Leuven vs Westerlo

Coach Brys was opgelucht na afloop. "Het was een echte bekerwedstrijd", zegt Marc Brys. "We zijn heel turbulent gestart met die twee rode kaarten uit het niets. Shockerend om zo te beginnen. Westerlo was gedreven en maakte op het juiste moment het doelpunt."

"Wij begonnen intenser aan de tweede helft. Na de 1-1 zochten we naar een tweede doelpunt, maar kregen dan een heel dom doelpunt tegen. We bleven in de wedstrijd, konden het nog rechtzetten en zijn daar uiteraard zeer gelukkig mee."

Voor het eerst speelt OH Leuven de kwartfinale. "Mooi dat we clubgeschiedenis schrijven. We moeten altijd de grenzen verleggen. De club mag nog heel veel moois verwachten in de toekomst. Laat ons genieten en vooral de focussen op de competitiewedstrijd tegen Gent leggen. We moeten zo snel mogelijk punten pakken zodat we een klein beetje kunnen ademen", besluit Brys. 

Op zaterdag 4 december komt KAA Gent naar het King Power at Den Dreef Stadion. Klik HIER om tickets online aan te kopen.