OH Leuven Women is zeker van tweede plaats na vlotte zege in Genk De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

OH Leuven Women is zeker van tweede plaats na vlotte zege in Genk

OH Leuven Women Johnsson-Haahr viert vs Genk
OH Leuven Women zette zaterdagnamiddag Genk met 1-4 opzij. Johnsson-Haahr (x2), Detruyer en Eurlings zorgden voor de doelpunten. Onze dames kunnen zo hun tweede plaats in het klassement niet meer kwijtspelen.

De wedstrijd begon ideaal voor OH Leuven Women. We klommen al na één minuut op voorsprong. Veefkind met de prima lange bal op Janssens, die bracht goed voor op Johnsson-Haahr en onze Zweedse aanvalster duwde het openingsdoelpunt binnen.

Genk reageerde met een knal van Van Den Steen, maar Claes had een zeer goede redding in huis. We bleven voor de meeste dreiging zorgen. Na een goed uitgespeelde tegenaanval trapte Eurlings op thuisdoelvrouw Van Seijst.

Vlak voor de rust probeerde Cranshoff het van ver. Het leer ging via Van Seijst tegen de lat. In de rebound vond Vanzeir ook de lat op haar weg, maar Johnsson-Haahr was ook nog goed gevolgd en zo ging de 0-2 uiteindelijk toch binnen.

Lees onder de foto verder

Johnsson-Haahr viert OH Leuven Women vs Genk

Snel na de rust besloot Janssens over. Mertens stuurde Johnsson-Haahr het straatje in. Haar lobje ging tegen de lat. We bleven komen. Een mooie aanval via Vanzeir, Cranshoff en Eurlings kwam tot bij Detruyer, maar zij trapte over.

Aan de overkant duwde Claes een poging van Van Den Steen weg. Twintig minuten voor affluiten verstuurde Veefkind opnieuw een goede lange bal. Detruyer nam mee en legde nu wel de 0-3 naast Van Seijst in doel.

Lees onder de foto verder

OH Leuven Women Detruyer viert vs Genk

Genk probeerde het via Duijsters, maar Claes stond alweer pal. Na een misverstand bij ons achteraan besloot diezelfde Duijsters van ver naast een leeg doel.

Een mooie combinatie door het centrum door Detruyer en Vanzeir bracht Eurlings in stelling. Zij omspeelde Van Seijst en duwde de 0-4 binnen. Een minuut later maakte Wils er 1-4 van. Vanzeir kwam nog dicht bij een vijfde Leuvense goal, maar haar knal ging net naast.

Opstelling OH Leuven Women: Claes, Kees, Mertens (62’ Ampoorter), Janssens, Eurlings, Vanzeir, Detruyer, Cranshoff, Janssen, Veefkind (77’ De Bondt), Johnsson-Haahr (68’ Wajnblum).

Doelpunten: 1’ ​​Johnsson-Haahr (0-1), 43’ Johnsson-Haahr (0-2), 70’ Detruyer (0-3), 80’ Eurlings (0-4), 81’ Wils (1-4).

Lees onder de foto verder

OH Leuven Women Eurlings viert vs Genk

"We scoorden al na anderhalve minuut, wat zeker goed was en alles verliep vanaf dan vrij vlot", zegt coach Jimmy Coenraets. "We hadden de wedstrijd onder controle en brachten vlotte combinaties op de mat. Uiteindelijk hadden we er veel meer kunnen maken."

"Hoe raar het ook klinkt, zag ik toch heel weinig mentaal verval na de nederlaag van afgelopen woensdag tegen Anderlecht. De speelsters toonden zich vrijdag - ze hadden donderdag vrij - al vrij weerbaar en hebben de draad meteen terug opgepikt."

"Het was perfect dat de wedstrijd tegen Genk er snel was. Er hadden niet veel meer dagen moeten tussenzitten. Wedstrijden spelen, doen ze uiteindelijk het liefst."

Lees onder de foto verder

OH Leuven Women coach Jimmy Coenraets actie vs Genk

Op zaterdag 7 mei sluit OH Leuven Women het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Standard. "Ik heb benadrukt dat een winnaarsmentaliteit inhoudt dat je alles wilt winnen. Ik vind het belangrijk dat we ook in deze wedstrijd trachten de drie punten thuis te houden."

"Na die wedstrijd gaat de riem er even af. Vier dagen later hebben we een barbecue. Het is heel gedifferentieerd, want er zijn veel dames die tot de start het nieuwe seizoen - buiten dan de programma's van de club - heel weinig gaan doen. En dan zijn er ook heel wat dames die op 17 mei samenkomen met de Red Flames om aan hun voorbereiding op het EK te beginnen. Het wordt een heel zware periode, maar ook een nieuwe en unieke ervaring voor hen", besluit Coenraets.

OH Leuven viert vs Genk