Duplus: We wisten dat het een moeilijke match zou worden

Frédéric Duplus
Net voor de rust scoorde Fred Duplus zijn eerste doelpunt voor OH Leuven.

- Frédéric Duplus vindt het jammer dat OH Leuven in de slotminuten twee punten uit handen gaf.
- Hij wil het stopzetten van de partij in de tweede periode niet als excuus gebruiken.
- De rechtsback scoort tegen KV Mechelen zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe ploeg.

“Ik ben toch wel wat ontgoocheld”, puft Frédéric Duplus na het gelijkspel tegen KV Mechelen. “We hadden de drie punten in handen en gaven er op het einde toch nog twee weg. Da’s jammer.”

Na een meer dan behoorlijke eerste helft volgde een iets mindere tweede helft van de thuisploeg. “De bezoekers zetten veel druk in die tweede periode en wij moesten achteruit”, stelt Duplus. “Dat maakt dat Mechelen alsnog een punt uit de brand sleepte en dat is zeker niet onverdiend”, klinkt het eerlijk bij de Fransman.

Voor aanvang van de clash tegen KV Mechelen wisten de jongens van Nigel Pearson al dat het een lastige opdracht zou worden. “Het was inderdaad een moeilijke wedstrijd. We voetbalden tegen een sterke tegenstander. Daarbij ging het om de eerste match van het seizoen en kregen we ook nog eens af te rekenen met de hitte”, somt de rechtsback de ingrediënten op voor een lastig avondje aan Den Dreef.

Op het uur legde scheidsrechter Verboomen de partij stil nadat doelman Kawin Thamsatchanan een aantal projectielen naar zijn hoofd geslingerd kreeg. “Een spijtig incident. Toch mogen we dat niet als excuus gebruiken. Het heeft ons zeker niet geholpen, maar het was aan ons om de partij tot op het einde onder controle te houden”, beseft Duplus.

Net voor de rust had Duplus zijn ploeg op voorsprong gebracht. Meteen het eerste doelpunt van de Fransman voor zijn nieuwe werkgever. “Ik hoop dat er nog volgen”, blinkt hij. “Het gebeurt niet vaak dat ik scoor, dus dat is best leuk.” De vrijschop van Yanick Aguemon dwarrelde voor de voet van Fred en die twijfelde niet. “Ik had de bal maar binnen te tikken. Ideaal.” 

Ondanks het zure einde, probeert Duplus vooral te focussen op de positieve zaken uit het treffen met KV Mechelen. “Die positieve punten moeten we meenemen naar de partij van zondag. We werken hard verder en bereiden ons voor op de wedstrijd tegen Union.”