Hirst: Genoten van de geweldige sfeer De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Hirst: Genoten van de geweldige sfeer

George Hirst KV Mechelen
George Hirst maakt kennis met de Proximus League.

- Tegen KV Mechelen maakt George Hirst zijn debuut voor OH Leuven.
- De Engelse spits kijkt terug op een voor hem ongelooflijke ervaring.
- Het maakt hem niet uit of hij centraal in de spits of op de flank moet voetballen.

“Het eerste punt is binnen. Hier moeten we op verder bouwen”, aldus debutant George Hirst. “De openingswedstrijd van een nieuw seizoen is altijd lastig. Zeker als je speelt tegen een sterk team als KV Mechelen.”

“Natuurlijk hadden we graag de drie punten thuisgehouden. Zeker als je tot de 88ste aan de leiding staat”, stelt de Engelse jeugdinternational. “De drie punten waren het doel. Maar als je niet kunt winnen, moet je zeker zorgen dat je niet verliest”, pakt Hirst het filosofisch op. 

Manager Nigel Pearson verraste enigszins door Hirst voor de leeuwen te gooien tegen KV Mechelen. De jonge spits had nog geen minuut gespeeld voor zijn nieuwe werkgever door interlandverplichtingen. Hij heeft genoten van zijn debuut: “Een ongelooflijke ervaring! Onze fans waren fantastisch en de sfeer in het stadion echt geweldig. Ik kijk al uit naar de volgende wedstrijd.”

De centrumspits speelde zaterdag op de flank. “Het maakt me weinig uit op welke plaats de coach me uitspeelt. Links, rechts of centraal in de spits: ik sta waar de coach me nodig heeft. Ik ben al lang blij dat ik in de basis stond. Hard werken, mijn verdedigende taken oppakken, voor diepgang zorgen, assists geven en scoren kun je zowel centraal als van op de flank.”

Voor Hirst betekende de clash tegen KV Mechelen zijn eerste kennismaking met de Proximus League. “Het niveau van deze competitie is zeker goed. Vorig seizoen ben ik enkele keren komen kijken en ik had dus een vrij goed idee van de sterkte van de ploegen.”

Toch wist George niet echt wat hij zaterdag mocht verwachten in het King Power at Den Dreef Stadion. “Het waren immers mijn eerste speelminuten bij de grote jongens. Maar nog eens, het niveau is zeker goed.”

De Engelse jeugdinternational beseft dat zijn nieuwe werkgever in het slot twee dure punten uit handen gaf. “Jammer dat we de overwinning nog weg gaven. Maar zondag wacht er ons al een nieuwe kans. Je mag toch niet vergeten dat KV Mechelen echt wel een sterk team is. Het koestert de ambitie om te promoveren.”

“We wisten vooraf dat we het moeilijk zouden krijgen tot op het einde. Mechelen heeft zeker kwaliteiten en heeft dat getoond door in de laatste minuten van de partij tegen te scoren”, besluit de jonge Engelsman.