Bekeravontuur zit er al op

Dessel-Yanick-Aguemon.JPG
Na de 3-1 nederlaag op het veld van Dessel Sport zit de bekercampagne er nu al op voor OH Leuven.

- Halfweg de eerste helft stond OH Leuven al met 2-0 in het krijt.
- Net voor het uur viel OHL met tien na de rode kaart voor Fabre.
- Aguemon zorgde halfweg de tweede helft voor de aansluitingstreffer.
- Vosters zette de 3-1 eindstand op het bord.

De wedstrijd begon erg slecht voor Oud-Heverlee Leuven. Al na vijf minuten voetballen knikte Lenaerts een hoekschop voorbij Gillekens en zette zo de thuisploeg meteen in een zetel. Wat later kraakte Hendriks zijn schot en hij besloot daardoor iets te zwak in de handen van Kustermans. Net voorbij het kwartier moest Gillekens alles uit de kast halen om een pegel van Baeten over zijn doel te tikken. Halfweg de eerste periode verdubbelde Breugelmans van op de stip de voorsprong voor de thuisploeg, na een fout van Tshimanga in de zestien.

De thuisploeg bleef ook na die voorsprong voor gevaar zorgen. Zo moest Gillekens tien minuten voor rusten goed plat op een schot van Janssens, randje zestien. In de slotminuten van de eerste helft probeerde Sowah het met een knal in de korte hoek, Kustermans redde knap in hoekschop. In de slotseconden van de eerste periode onderscheidde de Desselse doelman zich nog op een verre knal van Aguemon.

Dessel-George-Hirst.jpg

De thuisploeg startte ook het best aan de tweede periode: Janssens stelde Gillekens al vroeg na de rust op de proef. De Leuvense doelman toonde zich even later opnieuw attent, deze keer op een vrijschop van Jutten. Op het uur kwam Hirst een schoenmaat te kort om de bal van dichtbij binnen te tikken.

Net voor het uur viel OHL met tien man, toen het Fabre verloor. De Fransman moest aan de noodrem trekken en haalde Vansimpsen neer. Meteen darop kwamen de bezoekers goed weg, toen een knal van Vansimpsen tegen de deklat spatte. Manager Pearson bracht Casagolda en Gorius en probeerde zo alsnog de bakens te verzetten.

Halfweg de tweede periode was Aguemon er als de kippen bij om de bal voorbij Kustermans te tikken en zo zijn ploeg opnieuw in de partij te brengen. Zes minuten voor affluiten nam Vosters alle hoop weg voor Leuven. Hij zette met een knap schot de 3-1 eindstand op het bord.

“We haalden nooit ons niveau”, geeft Pearson eerlijk toe. “Als je dat niet doet in een bekercompetitie dan maak je geen kans om door te gaan”, weet de Engelsman.

“Maar alle credits aan Dessel Sport. Die ploeg deed ons vooral op stilstaande fases enkele keren serieus pijn. We moeten nu vooruit kijken naar de partij van zaterdag tegen Westerlo. Reken maar dat er de komende dagen heel hard zal gewerkt worden.” 

Dessel-Kamal-Sowah.jpg

Belangrijkste moment
Vroeg in de eerste helft slikte OH Leuven een tegendoelpunt op een hoekschop. Halfweg die eerste periode verdubbelde Breugelmans de Desselse voorsprong. Die achterstand konden de Leuvenaars nooit meer wegwerken.

Man van de match
Manager Pearson gaf Sowah de kans om zich te tonen. De Ghanees beschaamde het vertrouwen van de Engelsman niet en speelde een meer dan behoorlijke partij.

Binnenkort
OH Leuven ontvangt zaterdag om 17u KVC Westerlo op de vierde speeldag van de Proximus League.