Nieuw bloed voor de Leuvense linkerflank

Ahmed Touba.jpg
OH Leuven leent de talentvolle flankspeler Touba van landskampioen Club Brugge.

- OH Leuven haalt met Ahmed Touba versterking voor de linkerflank.
- De 20-jarige Touba wordt voor 1 seizoen gehuurd van landskampioen Club Brugge.
- De Belg met Algerijnse roots toonde zijn klasse al in Play-off 1 en legde een mooi parcours af in de UEFA Youth League.

OH Leuven is blij met het strikken van de talentvolle flankspeler Ahmed Touba. Hij zal manager Nigel Pearson meer wisselmogelijkheden geven op de Leuvense flank.

De 20-jarige Touba kreeg zijn jeugdopleiding bij Zulte Waregem, waar ze niet blij waren dat hij in 2015 koos voor Club Brugge. Daar werd de winger stapje per stapje omgevormd tot een linksachter zodat hij nu de kwaliteiten heeft om op elke positie op de linkerflank te spelen.

Ahmed Touba.jpgIn 2016 betwistte hij met de Brugse jeugd de UEFA Youth League (de Champions League voor beloften) waar hij samen met Jellert van Landschoot de dienst uitmaakte op het middenveld. Ze legden er een mooi parcours af met drie overwinningen en een gelijkspel op zes wedstrijden tegen Europese topclubs Porto, Leicester City en FC Kopenhagen.

Datzelfde seizoen maakte Touba zijn opwachting bij de grote jongens. Hij vergaarde zijn eerste speelminuten op 1 mei tijdens de gewonnen Play-off 1 wedstrijd tegen zijn ex-club, Zulte Waregem.

De Belgische jeugdinternational speelde tijdens seizoen 2016/17 vijf wedstrijden voor de hoofdmacht van Michel Preud'homme. Onder de nieuwe Brugse coach, Ivan Leko, mocht Touba opdraven in de kwalificatiewedstrijden voor de Champions League tegen Basaksehir.

Daarna verdween de Belg met Algerijnse roots uit het elftal maar speelde hij toch nog 3 competitiewedstrijden voor de Belgische landskampioen.

Nu wil de talentvolle jongeling verder groeien bij OH Leuven en de club verwelkomt hem dan ook met open armen.