OHL leent Kapustka van Leicester City De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

OHL leent Kapustka van Leicester City

Kapustka3.jpg
De Poolse international Bartosz Kapustka speelt dit seizoen bij OH Leuven.

- OHL leent de 21-jarige Bartosz Kapustka voor één seizoen van Leicester City.
- De Poolse middenvelder kwam 60 keer in actie in de hoogste klasse in Polen.
- Op het EK in 2016 groeide hij uit tot een van de sterren.
- Vorig seizoen voetbalde Kapustka bij SC Freiburg, in de Duitse Bundesliga.

De voetbalwereld leerde Bartosz Kapustka al snel kennen. Eind maart 2014 maakte de aanvallende middenvelder zijn debuut bij Cracovia Krakow. Hij was toen amper 17 jaar oud.

In het seizoen 2015/16 groeide Kapustka uit tot een basisspeler bij de Poolse club uit Krakow, waar hij uiteindelijk 60 keer tussen de lijnen stond. Begin september 2015 maakte hij zijn debuut bij de Poolse nationale ploeg in de partij tegen Gibraltar. Polen won die wedstrijd met 8-1 en Kapustka scoorde het laatste doelpunt.

Nigel Pearson: “Ik ben heel erg blij dat Bartosz dit seizoen zal voetballen voor OH Leuven.”

“Hij is een jonge, talentvolle speler. Met zijn creativiteit en internationale ervaring voegt hij iets extra toe aan het team. Ik kijk er naar uit met hem te kunnen samenwerken.”

Kapustka5.jpg

De aanvallende middenvelder zat ook in de Poolse selectie voor het Europees Kampioenschap 2016 in Frankrijk. Op dat EK groeide Kapustka zelfs uit tot een van de sterren. Vooral in de openingspartij van Polen tegen Noord-Ierland maakte hij indruk. Gary Lineker omschreef de middenvelder na dat tornooi als ‘deliciously talented’. Kapustka heeft 14 caps achter zijn naam staan, waarin hij 3 keer raak trof.

Na 60 wedstrijden met Cracovia Krakow in de hoogste klasse in Polen en een uitstekend EK, tekende de middenvelder in augustus 2016 een contract voor vijf seizoenen bij Leicester City.

Begin 2017 maakte Kapustka zijn debuut bij de Foxes op het veld van Everton, waar Leicester City na de 1-2 winst verder bekerde in de FA Cup. Kapustka betwistte drie wedstrijden in de FA Cup en werd nadien verhuurd aan SC Freiburg. In de Duitse Bundesliga kwam hij vorig seizoen zeven keer in actie.