Pearson: “Opnieuw onnodige fouten op cruciale momenten” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Pearson: “Opnieuw onnodige fouten op cruciale momenten”

Nigel Pearson.JPG
De thuiswedstrijd tegen Union Saint-Gilloise mondde opnieuw uit in een grote teleurstelling voor OH Leuven. Niakaté strafte onnodige fouten in het Leuvense kamp genadeloos af.

- Pearson toont zich voor het eerst ontevreden over de prestatie van een aantal spelers.
- Hij vindt dat Kapustka zich wel 100% heeft gegeven tegen Union, net als van Landschoot.
- De Engelsman benadrukt dat zijn team er dit seizoen maar niet in slaagt om eens de nul te houden.

De 1-3 thuisnederlaag tegen ploeg in vorm Union Saint-Gilloise komt hard aan. De wedstrijd tegen de Brusselaars leek erg op die tegen KSV Roeselare: snel achter de feiten aanhollen na vermijdbare doelpunten. Nigel Pearson ziet het niet anders. “We maakten onnodige fouten op kritieke momenten. Dat heeft geleid tot doelpunten en zetten ons nog meer onder druk. Helaas komt dat week na week terug. Opnieuw een grote frustratie voor iedereen”, zucht de Leuvense manager.

Nigel Pearson.jpg

“Ik was ontgoocheld over een aantal dingen vandaag. Het kan me niet schelen wat de statistieken zijn op het vlak van balbezit en zo, of dat onze doelman weinig te doen had. Hij moest wel drie keer de bal uit de netten vissen. Dat op zich geeft je een beeld en een samenvatting van onze dag. We wisten dat Union erg gevaarlijk is in de omschakeling. Helaas zijn we andermaal in dezelfde val gelopen.”

Onbegrijpelijk dat een team dat vorig seizoen zo weinig doelpunten slikte nu zo makkelijk goals weggeeft. “Moeilijk te verklaren”, aldus Pearson. “Nochtans voetballen we achterin met zo goed als dezelfde spelers als vorig seizoen. We zijn er in deze campagne nog geen enkele keer in geslaagd de nul te houden. Nog eens, als je thuis drie doelpunten slikt, tja… Dan maak je het jezelf wel heel erg lastig natuurlijk. En dat op een moment dat je het net zo makkelijk mogelijk moet houden.”

Misschien moet ik één of twee spelers wisselen. Je kunt spelers slechts een beperkte tijd gunnen om de goeie vorm terug te vinden. Nigel Pearson

“Ik weet dat onze fans erg gefrustreerd zijn. Dat snap ik ook heel goed. Ik wil hen bedanken omdat ze achter de spelers zijn blijven staan. Maar helaas konden we opnieuw niet brengen wat we moeten brengen. Ik ben wel erg tevreden over de prestatie van Kapustka. Maertens deed het goed bij zijn terugkeer in de basis. Hij gaf ons energie. Jellert bracht ook een pak energie.”

Mathieu Maertens

Vraag is uiteraard hoe Oud-Heverlee Leuven de zaken kan omkeren. Liefst zo snel mogelijk. “Misschien één of twee spelers wisselen. Je kunt spelers slechts een beperkte tijd gunnen om de goeie vorm terug te vinden waarin ze verkeerden. Ik wil de ploeg niet elke week veranderen. Maar soms kun je niet anders.”