Profit meets non-profit

OH Leuven en DHL organiseren op donderdag 17 november de eerste editie van het netwerkevent ‘Profit meets non-profit’. Het wordt een bijzonder ontmoetingsmoment tussen de profit en de non-profit sector, geïnspireerd door live casestudies. Het evenement is gratis, maar inschrijven is verplicht!

Schrijf je gratis in

Klik hier

Schrijf je gratis in

Klik hier

Frank Van Hille, Managing Director bij DHL Parcel Belux, geeft een woordje uitleg over de samenwerking, het evenement en de communitywerking.

OH Leuven en DHL Parcel, hoe hebben jullie elkaar gevonden?

Het partnership dat we met OH Leuven zijn aangegaan is 100% gebaseerd op het belang dat OH Leuven hecht aan communitywerking. We willen als organisatie uiteraard financieel gezond zijn, maar maatschappelijk verantwoord ondernemen zit ook in ons beider DNA. Gaandeweg hebben we elkaar nog beter leren kennen en zien we meer en meer wat OH Leuven daadwerkelijk doet én realiseert voor de lokale gemeenschap.

Bij DHL Parcel willen we ook meer doen dan alleen geld geven aan het goede doel. We willen onze medewerkers engageren om mee de handen uit de mouwen te steken en net dat beetje méér te doen, voor de wereld om ons heen en vooral voor groepen die het moeilijk hebben.

Waarom wil DHL Parcel dit event graag mee organiseren?

Noblesse oblige, we hebben als wereldleider in de logistiek de verantwoordelijkheid om overal het leven en het welzijn van mensen te verbeteren. Ons doel, ‘Connecting people, improving lives’ omschrijft dat perfect. Er moeten altijd organisaties zijn die daar het voortouw in nemen. Met dit event neemt OH Leuven het initiatief, ze leggen de basis om structureel iets te veranderen, en dat willen wij heel graag ondersteunen.

Wat doen jullie bij DHL Parcel op het vlak van communitywerking?

Wereldwijd zetten onze collega’s hun knowhow in op een manier die positief bijdraagt aan de samenleving en het milieu.  We bundelen onze activiteiten onder drie pijlers: GoHelp, GoTeach en GoGreen.  Binnen de Benelux geven wij een aantal medewerkers de tijd om onze DHL Cares stichting vorm te geven en te laten groeien. Onder het motto ‘Samen voor een ander’, werken we met DHL Cares samen met collega’s voor het goede doel. Het hele jaar door, en zeker ook tijdens de vrijwilligersweken, steken we samen de handen uit de mouwen. We helpen anderen en voelen op zo’n momenten ook de verbinding tussen onze mensen.

Ik nam onlangs zelf opnieuw deel aan een actie tijdens de vrijwilligersweken. Het schept een speciale band met de collega’s om samen iets te doen voor anderen die het op dat moment erg nodig hebben. Ik ging met een goed gevoel naar huis, niet omdat ik mijn geweten gesust had maar omdat ik met eigen handen iets had kunnen doen waarvan ik wist dat ik enkele kinderen in armoede een magisch moment heb gegeven.

Koop je abonnement