Aboubakar Keita De officiële website van Oud-Heverlee Leuven
Keita
99

Aboubakar Keita

Middenvelder
Nationaliteit Ivoorkust
Geboortedatum
Lengte 188CM
Gewicht 70KG

De Ivoriaanse defensieve middenvelder kreeg in zijn thuisland zijn opleiding bij ATM Abobo. Op zijn 18de maakte Keita de overstap naar de Deense topclub FC Kopenhagen. Daar trainde hij mee met de School of Excellence, de elite-jeugdopleiding.

Na amper twee maanden haalde manager Solbakken de Ivoriaanse jeugdinternational bij de A-kern. In maart 2016 maakte Keita zijn debuut in de partij tegen Aalborg BK. De defensieve middenvelder verving op het einde van de wedstrijd vaste waarde William Kvist.

Op het einde van het jaar zat Keita in de selectie voor de laatste Champions League wedstrijden. Kopenhagen was ingedeeld in een groep met Leicester City, FC Porto en Club Brugge. Tegen Club kreeg hij wat speelminuten op het einde van de wedstrijd.

In 2017 volgde een uitleenbeurt aan het Zweedse Halmstad. Daar speelde Keita zowat alles en deed hij een pak ervaring op. Hij scoorde twee keer dat seizoen, tegen Jönköping en Hammarby.

Het jaar daarop groeide Keita verder bij het Noorse Stabaek. Ook daar was de Ivoriaan niet weg te denken uit de basis en scoorde hij twee keer. Eind december werd degradatie naar de tweede klasse afgewend, door Aalesund te verslaan in een dubbele confrontatie.