Xavier Mercier De officiële website van Oud-Heverlee Leuven
Mercier
10

Xavier Mercier

Middenvelder
Nationaliteit Frankrijk
Geboortedatum
Lengte 172CM
Gewicht 72KG

Xavier Mercier komt uit de jeugdopleiding van het Franse Montpellier HSC. Na een korte tussenstop bij US Lesquin, kwam hij terecht bij EA Guingamp. Daar vierde hij mee de promotie naar de Ligue 2.

De Fransman wou meer spelen en verkaste daarom naar AS Beauvais Oise. Op zijn 23e werd hij voor het eerst in zijn carrière onbetwist basisspeler. Na twee seizoenen, 63 matchen en 20 doelpunten, zette hij opnieuw een stap hogerop. US Boulogne werd zijn nieuwe werkgever en in anderhalf seizoen betwistte hij er 54 wedstrijden. Daarin vond hij 19 keer de weg naar de netten.

In januari 2016 ruilde Mercier zijn thuisland in voor België. Bij KV Kortrijk zette hij anderhalf seizoen de lijnen uit. Nadien kroop Xavier bij Cercle Brugge in diezelfde rol. In zijn eerste seizoen bij de Vereniging hielp hij de club van Frank Vercauteren en Vince Euvrard aan de promotie. In 27 wedstrijden scoorde hij 10 doelpunten en was hij goed voor 9 assists. Zijn collega’s verkozen de fijnbesnaarde middenvelder tot beste speler van de Proximus League.

Ook vorig seizoen was Xavier Mercier basisspeler bij Cercle Brugge. Hij speelde er 36 wedstrijden en leidde Groen-Zwart naar een ticket voor Play-off 2.