Mousa Tamari De officiële website van Oud-Heverlee Leuven
Tamari
11

Mousa Tamari

Aanvaller
Nationaliteit Jordanië
Geboortedatum
Lengte 176CM
Gewicht 71KG

De Jordaanse international Mousa Tamari maakte tussen 2018 en 2020 furore met zijn weergaloze dribbels bij de Cypriotische topclub APOEL Nicosia. Deze razendsnelle rechtsbuiten groeide uit tot een ware sensatie in de Cypriotische competitie.

Tamari leidde zijn club naar de titel en de Super Cup en werd daarvoor beloond met de individuele prijs ‘Beste speler van de Cypriotische competitie’.

In 49 competitiewedstrijden voor de Cypriotische topclub scoorde hij twaalf keer en was hij goed voor zeven assists. Tamari houdt ervan om met links naar binnen te komen op de rechterflank. In zijn thuisland noemen ze hem de Messi van Jordanië, maar hij leunt meer aan bij types als Mahrez en Robben.

Tamari startte zijn carrière in 2016, bij Shabab Al-Ordon. In september 2017 leende die club hem uit aan Al-Jazeera. Met die club won Mousa de beker van Jordanië. De Cypriotische club APOEL Nicosia plukte hem daar weg. In geen tijd groeide Tamari uit tot dé publiekslieveling in Nicosia.

Op zijn 19de maakte Tamari al zijn debuut bij de nationale ploeg van zijn land. Dat gebeurde in de vriendschappelijke partij tegen Libanon.