Kawin Thamsatchanan De officiële website van Oud-Heverlee Leuven
Thamsatchanan
1

Kawin Thamsatchanan

Doelman
Nationaliteit Thailand
Geboortedatum
Lengte 181CM
Gewicht 75KG

In februari 2018 ruilde de toenmalige Thaise nationale doelman Kawin Thamsatchanan SCG Muangthong United in voor OH Leuven. Bij die Thaise topclub stond de doelman zo’n 150 wedstrijden onder lat en verwierf hij de status van halfgod in zijn thuisland. Kawin viel bij OHL meteen positief op met zijn uitstekende mentaliteit en de wil om te slagen in Europa.

Half februari 2018 maakte Thamsatchanan bij OHL zijn debuut in de thuismatch tegen Beerschot. Kawin verdedigde ook op de laatste speeldag het Leuvense doel tegen Roeselare en kwam nadien in actie in acht van de tien wedstrijden in Play-off 2.

Het seizoen 2018-2019 begon Thamsatchanan als eerste doelman van OHL. Hij stond in de eerste negen competitiewedstrijden tussen de palen. Nadien sukkelde hij erg lang met een vervelende voetblessure die hem tot het einde van het seizoen aan de kant hield. Zo bleef de teller van de Thaise doelman bij OHL voorlopig steken op 19 competitiewedstrijden.

In februari 2020 leende OH Leuven zijn doelman voor één seizoen uit aan Hokkaido Consadole Sapporo in de Japanse J League. Thamsatchanan kon bij die Japanse middenmoter geen vaste basisplaats afdwingen en keerde begin februari 2021 terug naar Leuven.