Gorius
17

Julien Gorius

Middenvelder
Nationaliteit Frankrijk
Geboortedatum
Lengte 182CM
Gewicht 77,0KG

Julien Gorius sloot zich op 5-jarige leeftijd aan bij FC Metz waar hij de jeugdreeksen doorliep en op 23 mei 2004 zijn debuut maakte in het eerste elftal. Een jaar later begon de aanvallende middenvelder aan zijn Belgisch avontuur. Eerst stond hij op de loonlijst van FC Brussels, waar KV Mechelen hem wegplukte.

Voor de 'Kakkers' speelde Julien bijna 100 wedstrijden waarin hij bijna 30 keer de weg naar de netten vond. Geen slechte statistieken voor een middenvelder. Topclub Racing Genk zag in hem de ideale draaischijf en dus verhuisde de Fransman naar Genk. Bij blauw-wit maakte hij vier mooie seizoenen mee en kon hij de Belgische beker winnen.

In de winter van 2016 koos Gorius voor een nieuw avontuur bij het Chinese Changchun Yatai. Na 1 seizoen in China wilde Julien graag opnieuw terugkeren naar België en we zijn heel blij dat hij voor onze club koos want vooral tijdens Play-Off 2 van 2017-2018 toonde hij zijn klasse met enkele beslissende acties. De jeugdspelers stelen met hun ogen wanneer Julien aan de bal is.