Laurent Henkinet De officiële website van Oud-Heverlee Leuven
Henkinet
26

Laurent Henkinet

Doelman
Nationaliteit België
Geboortedatum
Lengte 188CM
Gewicht 88,0KG

Laurent Henkinet kwam al op heel jonge leeftijd bij de A-kern van KSK Tongeren terecht, waar hij in derde klasse als jonkie enkele wedstrijden onder de lat stond. In 2010 pikte STVV hem op en hij speelde meteen 7 wedstrijden in zijn eerste seizoen op het hoogste niveau. Daarin maakte hij indruk op Standard maar op speelminuten kon hij er niet rekenen.

Uitleenbeurten aan Dessel Sport en STVV leverden hem een beetje wedstrijdritme op, maar eerste doelman werd hij niet. De West-Vlamingen van KV Kortrijk haalden de nog steeds maar 22-jarige doelman in de zomer van 2014 naar het Guldensporenstadion en Laurent keepte zich in de kijker.

Een jaar later hielp hij het doelmannenprobleem van Waasland-Beveren op te lossen en keepte hij ontzettend sterk. Toch haalden de Waaslanders nog twee extra doelmannen waardoor hij niet meer aan spelen toekwam.

Na een vermeende gokaffaire werd hij ontslagen, maar OHL gaf de talentvolle doelman een nieuwe kans en nieuw vertrouwen. Hij debuteerde in januari 2017 voor onze club met een nederlaag tegen Antwerp. In totaal speelde Laurent 15 maal voor onze club, hoewel hij al wat pech had met blessures.