Kostovski
23

Jovan Kostovski

Aanvaller
Nationaliteit Macedonië
Geboortedatum
Lengte 187CM
Gewicht 83KG

Jovan Kostovski maakte in 2004-2005 zijn profdebuut bij Vardar Skopje. Als jonge spits werd hij het seizoen erop uitgeleend aan tweedeklasser Cementarnica Skopje om er ervaring op te doen.

Nadien keerde Kostovski terug naar Vardar, waar hij in het seizoen 2007/08 volledig doorbrak met 10 doelpunten in 20 wedstrijden. Dit leverde hem een transfer op naar het Griekse OFI Kreta maar hij kon de club niet behoeden voor degradatie. Omzwervingen langs Metalurg Skopje en Orduspor (Turkije) brachten hem opnieuw op de radar van topclub Vardar Skopje en met hen speelde Kostovski 2 seizoenen op rij kampioen. In 2012-2013 werd hij zelfs topschutter van de Macedonische Prva Liga met 22 doelpunten.

OHL haalde de spits in huis en sindsdien is hij een van de langst dienende spelers bij de Leuvenaars. Hij speelde maar liefst 118 wedstrijden voor de Leuvense trots waarin hij goed was voor 35 doelpunten. Deze doelpunten waren niet zomaar het zoveelste doelpunt in de wedstrijd, maar heel vaak waren het belangrijke goals. Denk maar aan de winning goal op Eupen waarmee we promoveerden of het beslissende doelpunt in de bibberwedstrijd tegen Lommel voor het behoud in de Proximus League. Op belangrijke momenten geeft Jovan altijd thuis.