Olivier Myny De officiële website van Oud-Heverlee Leuven
Myny
22

Olivier Myny

Middenvelder
Nationaliteit België
Geboortedatum
Lengte 178CM
Gewicht 68,4KG

Olivier Myny kreeg zijn jeugdopleiding bij Zwevegem Sport en Zulte Waregem alvorens zijn opwachting te maken in de hoofdmacht van KSV Roeselare.

In zijn eerste profseizoen was de flankspeler meteen goed voor 11 doelpunten in 29 wedstrijden wat hem in de zomer van 2015 een overstap naar eersteklasser Waasland-Beveren opleverde.

Zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau maakte de jonge winger in oktober 2015 in de 2-1 overwinning tegen Zulte Waregem op de Freethiel. Zijn tweede en derde roos volgden al snel op Stayen, waar de Waaslanders met 1-3 wonnen, en tegen Moeskroen.

Het volgende seizoen bleef Myny zijn stempel drukken op het spel van Waasland-Beveren door tweemaal te scoren in de wedstrijden tegen KAS Eupen en KAA Gent.

Tijdens jaargang 2017-2018 begon Olivier uitstekend met het openingsdoelpunt in het 3-3 gelijkspel tegen KRC Genk, waartegen hij ook in december de weg naar de netten vond.

Zijn totaal komt zo op 9 doelpunten in 92 wedstrijden voor de troepen van Dirk Geeraerd. Het project van OH Leuven kon de West-Vlaming overtuigen om de overstap te maken naar de ambitieuze Leuvenaars.