Persoons
28

Koen Persoons

Middenvelder
Nationaliteit België
Geboortedatum
Lengte 180CM
Gewicht 75,6KG

Koen Persoons zette zijn eerste stappen op een voetbalveld bij SK Oudegem alvorens zijn opleiding te voltooien bij Eendracht Aalst. Het was ook bij deze club dat de middenvelder zijn eerste pasjes zette op profniveau.

Na het faillissement van Aalst verkaste hij naar de buren uit Dender waar hij een van de steunpilaren was van het team dat promoveerde naar het hoogste niveau.

Sinds de zomer van 2007 is Persoons niet meer weg te denken uit de Belgische Eerste Klasse. Koen speelde eerste bij KV Mechelen zichzelf in de kijker en speelde in zijn eerste seizoen op het hoogste niveau meteen 30 wedstrijden. Het tweede seizoen was nog succesvoller want hij bereikte met de Manenblussers de finale van de Beker van België. Deze verloor KVM echter van KRC Genk met 2-0.

Na zijn derde seizoen bij KV Mechelen volgde Persoons succescoach Peter Maes naar Lokeren en hij beklaagde zich deze transfer niet. Koen speelde dat jaar meteen Play-Off 1. De jaren die volgde waren het een al wat succesvoller dan het andere, maar in totaal speelde Persoons 7 seizoenen voor de Waaslanders waarmee hij 2 maal de Beker van België veroverde.

Persoons maakte in 2017 de overstap naar het ambitieuze OH Leuven alwaar hij meteen een vaste waarde werd op het middenveld.