Derrick Tshimanga De officiële website van Oud-Heverlee Leuven
Tshimanga
3

Derrick Tshimanga

Verdediger
Nationaliteit België
Geboortedatum
Lengte 178CM
Gewicht 72,5KG

Derrick Tshimanga werd geboren in het Congolese Kinshasa. Na de verhuis naar ons land voetbalde hij bij de jeugd van Valaarhof VK, Wilrijk en Duffel. De jeugdscouts van Sporting Lokeren spotten de aanvallend ingestelde linksback en bij de Waaslanders brak Derrick door in het eerste elftal.

De linksback mag zich een ex-Rode Duivel noemen. Hij verdedigde immers één keer de kleuren van België. Dat gebeurde op 10 augustus 2011 in een uitwedstrijd tegen Slovenië, onder toenmalig bondscoach Georges Leekens.

De Congolese Belg won in 2012 de Beker van België met Lokeren. Het seizoen daarop mocht hij de beker in de lucht steken bij Racing Genk. Naast KSC Lokeren en KRC Genk, kwam Thsimanga ook uit voor de Nederlandse club Willem II.

In het begin van het seizoen 2017/18 had Derrick het moeilijk omdat hij terugkeerde uit blessure. Maar al vrij snel kon hij de concurrentie aangaan met Mamadou Bagayoko. In de tweede helft van de vorige campagne speelde Tshimanga beresterk en pakte hij uit met rushes langs zijn linkerflank.