Jo Gilis De officiële website van Oud-Heverlee Leuven
Gilis
-

Jo Gilis

Middenvelder
Nationaliteit België
Geboortedatum
Lengte 173CM
Gewicht 72KG

Jo Gilis is een van de youngsters in de kern van OH Leuven. De aanvallende middenvelder/aanvaller tekende in 2017 zijn eerste contract bij onze club nadat hij zich al op 13-jarige leeftijd aansloot bij OHL. Hij doorliep alle jeugdreeksen in het jeugdcomplex te Oud-Heverlee alvorens te schitteren bij de Beloften. Hij vierde er zelfs in seizoen 2017-2018 de titel met zijn leeftijdsgenoten.

De grote kracht van Jo ligt in zijn technisch vernuft dat hij koppelt aan veel diepgang. Hij is eerder van het lichtvoetige type die slim beweegt zonder bal. De jonge aanvaller spreidt een fantastische controle aan de bal tentoon en kan rekenen op een geweldige balaanname. Deze kwaliteiten ontgingen ook de selectieheren van de Belgische jeugdelftallen niet waarvoor Gilis dan ook meermaals opgeroepen werd.

De jonge middenvelder/aanvaller kreeg zijn eerste kansen van manager Nigel Pearson in Play-Off 2 van seizoen 2017/18. Hij kwam er in vijf verschillende wedstrijden in actie en mocht zelfs starten in de wedstrijd tegen Zulte Waregem.

De club gelooft in het potentieel van dit rastalent en beloonde Jo dan ook met een nieuw, driejarig contract in juli 2018.