Kerrouche
27

Redouane Kerrouche

Middenvelder
Nationaliteit Frankrijk
Geboortedatum
Lengte 184CM
Gewicht 78KG

De Parijzenaar Redouane Kerrouche ruilde de Franse Ligue 2 voor de Belgische Proximus League. In het seizoen 2017/18 kwam hij 33 keer in actie in de Franse tweede klasse.

Kerrouche is een polyvalente middenvelder die de positie verkiest van offensieve centrale middenvelder. Hij heeft een enorm loopvermogen en is sterk in het afbreken van aanvallen en het lanceren van de tegenaanval.

Redouane werd als zevende kind geboren in het gezin Kerrouche, in het Franse Noisy-le-Sec. Hij kreeg zijn jeugdopleiding bij het Franse centre de formation van Val-de-Marne. De Franse middenvelder met Algerijnse roots startte zijn carrière in 2013/14 bij Les Lilas. Na een sterk seizoen versierde Redouane een transfer naar US Lusitanos Saint-Maur.

Met deze club promoveerde Kerrouche van het vijfde naar het vierde niveau. Het seizoen erop promoveerde US Lusitanos Saint-Maur al opnieuw. Bij beide promoties speelde Kerrouche een beslissende rol. Hij vergaarde telkens meer dan 25 basisplaatsen als verdedigende middenvelder. Na die twee knappe seizoenen verkaste Kerrouche naar FC Paris. Ook in de Ligue 2 groeide hij al snel uit tot een vaste waarde op het middenveld. Bij de club uit de Franse hoofdstad voetbalde hij als verdedigende en aanvallende middenvelder.