Kapustka
30

Bartosz Kapustka

Middenvelder
Nationaliteit Polen
Geboortedatum
Lengte 179CM
Gewicht 60KG

OH Leuven leent de Poolse international Bartosz Kapustka voor één seizoen van Leicester City.

Eind maart 2014 maakte de aanvallende middenvelder zijn debuut bij Cracovia Krakow. Hij was toen amper 17 jaar oud. In het seizoen 2015/16 groeide Kapustka uit tot een basisspeler bij de Poolse club uit Krakow, waar hij uiteindelijk 60 keer tussen de lijnen stond. Begin september 2015 maakte Kapustka zijn debuut bij de Poolse nationale ploeg, in de partij tegen Gibraltar. Polen won die wedstrijd met 8-1 en Kapustka scoorde het laatste doelpunt.

De aanvallende middenvelder zat ook in de Poolse selectie voor het Europees Kampioenschap 2016 in Frankrijk. Op dat EK groeide Kapustka zelfs uit tot een van de sterren. Vooral in de openingspartij van Polen tegen Noord-Ierland maakte hij indruk. Gary Lineker omschreef de middenvelder na dat tornooi als ‘deliciously talented’. Kapustka heeft veertien caps achter zijn naam staan, waarin hij drie keer raak trof.

Na 60 wedstrijden met Cracovia Krakow in de hoogste klasse in Polen en een uitstekend EK, tekende de middenvelder in augustus 2016 een contract voor vijf seizoenen bij Leicester City. Begin 2017 maakte Kapustka zijn debuut bij de Foxes op het veld van Everton, waar Leicester City na de 1-2 winst verder bekerde in de FA Cup. Kapustka betwistte drie wedstrijden in de FA Cup en werd nadien verhuurd aan SC Freiburg. In de Duitse Bundesliga kwam hij vorig seizoen zeven keer in actie.