Thomas Henry De officiële website van Oud-Heverlee Leuven
Henry
9

Thomas Henry

Aanvaller
Nationaliteit Frankrijk
Geboortedatum
Lengte 191CM
Gewicht 91KG

Thomas Henry is geboren in het Franse Argenteuil en begon zijn voetbalcarrière bij AS Beauvais Oise. Daar maakte hij in het seizoen 2012-2013 zijn debuut tegen Villemomble Sports. Het seizoen erop was hij een vaste waarde in het eerste elftal en scoorde hij als jong talent vier doelpunten in 26 wedstrijden.

De fysiek sterke spits ging nadien aan de slag bij Étoile Fréjus Saint-Raphaël, in de National 1. Daar werd hij opgemerkt door de scouting van de Franse traditieclub FC Nantes. Bij Nantes speelde Henry vooral bij de reserven, maar in december 2015 mocht hij tweemaal proeven van de Franse Ligue 1. Hij viel in bij de wedstrijden van Nantes tegen Lorient en Toulouse.

Henry wilde meer speelminuten vergaren en trok naar FC Chambly. Hij kwam er uit in het Franse Championnat National, het derde niveau in Frankrijk. In Chambly kwam hij opnieuw tot 4 doelpunten, hoewel hij slechts 10 keer mocht starten en vooral als invaller werd gebruikt. Toch had hij een belangrijk aandeel in de gedeelde 3de plaats die dat seizoen behaald werd.

Tijdens het seizoen 2017-2018 wierp de Franse spits zich op tot vaste waarde bij FC Chambly. Toch koos hij ervoor om in de zomer van 2018 naar België te komen en er doelpunten te maken voor AFC Tubize. Deze overstap was zo succesvol dat hij al 11 keer de weg naar de netten vond in slechts 16 competitiewedstrijden.