Oud-Heverlee Leuven De officiële website van Oud-Heverlee Leuven
Illustratie-esports

Esports

Wat is esports?

Esports is ondertussen al zo doorgebroken dat het eigenlijk geen uitleg behoeft. Toch geven we even kort een definitie wat het nu eigenlijk is. 

“Esports” is een samenvoeging van de woorden electronic en sports. De meest gangbare definitie luidt: het competitief spelen van videogames op een professioneel niveau. Dit kan op een laptop, console of zelfs een smartphone. Soms wordt het ook egaming genoemd, maar het verschil met esports is dat dit laatste ook echt competitief gespeeld wordt, terwijl egaming eerder recreatief is.

Sommige games worden in teamverband gespeeld, andere individueel. Binnen esports draait het vooral om de competitie tussen teams of individuen. 

Wat is OHL esports?

OH Leuven wil ook meespelen met de digitale evoluties. Daarom omarmt het, naast het fysieke voetbal, ook esports. OHL focust in eerste instantie op het voetbalspel FIFA. Met het aantrekken van een Pro Player zetten we als club in op de professionalisering binnen dit gedeelte.

We komen uit een jonge, hoogopgeleide en technisch georiënteerde, levendige stad en regio. Daarom vormt de stad Leuven en omstreken de ideale omgeving om dit project te lanceren en mensen kennis te laten maken met esports.

Tot slot willen we ook onze community uitbreiden door nieuwe fans aan te trekken en bij de club te betrekken. Voor elk wat wils.

Tijdens het seizoen 2020-2021 zal de club voor het eerste deelnemen aan de ePro League.

De e-Pro League is een FIFA-competitie tussen de 18 eersteklassers die elk hun professionele esporter afvaardigen. De e-Pro League wordt afgewerkt tijdens de terugronde van de Jupiler Pro League. Nadien stoten de beste 8 spelers door naar het finale event dat gespeeld zal worden in de vorm van een knock-out toernooi.

Logo OHL Esports - 16x9

 EONEL

Reinout Schols is 21 jaar en afkomstig uit Herent. In 2020 won hij het OHL FIFA-toernooi en werd hij uitgeroepen tot de officiële esporter van de club.  Hij zal OHL dit seizoen vertegenwoordigen onder de naam ‘EONEL’. Deze gamenaam werd samen met de fans gekozen en is een verwijzing naar onze clubmascotte Lionel. Regelmatig behaalt Reinout top-50 plaatsen in de FIFA Weekend League.

“Ik ben benieuwd wat komend jaar zal brengen en kijk er naar uit om OHL te vertegenwoordigen in de e-Pro League. In mijn ogen is FIFA voornamelijk een mentaal spel. Het is daarom erg belangrijk om steeds rustig te blijven tijdens de wedstrijd.”

“Naast mijn deelname aan de e-Pro League ga ik samen met de A-kernspelers ook content maken. Daarnaast ga ik op mijn eigen YouTube-kanaal video’s uitbrengen om zo esports binnen de stad Leuven op de kaart te zetten.”

Logo esports EONEL

Maak in onderstaande video kennis met onze esporter, Reinout Schols.

Video

OHL stelt eerste esporter voor

Maak kennis met Reinout Schols, onze eerste esporter en ontdekt wat zijn rol zal zijn bij OH Leuven.

Mis niets van OHL esports en volg het Instagramkanaal @ohlesports.

Ben jij als bedrijf of organisatie geïnteresseerd in het esports-project? Aarzel dan niet om ons hier te contacteren.